Qstock paljasti, HIMin jälkeen, liudan muita huippunimiä

Ensi kesän Qstock-festivaalilla nähdään varsinainen suomirockin jättiläisten kokoontuminen. Harvakseltaan keikkaileva Kolmas Nainen piipahti Oulussa edellisen kerran kuusi vuotta sitten, jolloin Club Teatria oli loppuunmyyty.

Samoin Qstockissa kuullaan kotimaisen rockin vierivän kiven Eppu Normaalin hittikimara ja upean paluun tehneen megatähden J. Karjalaisen tuotantoa.

Toistaiseksi varmistuneita Qstockin ulkomaanvieraita ovat tunnelmoivaa metallia soittava Katatonia Ruotsista, maailmanlaajuista suosiota niittänyt folkpop-duo First Aid Kit niin ikään Ruotsista ja blackjazzmetalliryhmä Shining Norjasta.

Qstockissa nähdään myös kovassa nousukiidossa oleva Haloo Helsinki!, jonka helmikuussa julkaistu uutuusalbumi ”Maailma on tehty meitä varten” on jo myynyt kultaa. Kesän 2013 kuumimpia nimiä ovat Roskildeenkin kiinnitetty punkrock-tulokas Pää Kii, täpötäysiä klubeja kaluava r&b-artisti Karri Koira ja syksyllä järjestettävän jäähallikeikkansa liput alle tunnissa myynyt räppäri Cheek.

Kevään ja kesän aikana uutta materiaalia julkaisevista kotimaisista artisteista festivaalilla esiintyvät Von Hertzen Brothers, Amorphis, Raappana & Sound Explosion Band, Michael Monroe, Stig & Kullankaivajat, Jukka Poika & Sound Explosion Band, Kotiteollisuus, Justimus ja Nost3 & Protro.

Esiintymisensä ovat varmistaneet myös Disco Ensemble, Anna Puu, Laura Närhi, Mariska & Pahat Sudet ja tietenkin Radiopuhelimet, joka on esiintynyt samalla ohjelmapaikalla festivaalin alusta eli vuodesta 2003 lähtien.

Aikaisemmin julkistettu lauantain pääesiintyjä HIM keikkailee Suomen suvessa vain kahdella festivaalilla, Qstockissa ja Ruisrockissa. Yhtyeen Tears On Tape -uutuusalbumi julkaistaan huhtikuun lopulla.

Lisää kotimaisia ja ulkomaisia esiintyjiä julkistetaan tiistaina 26.maaliskuuta. Lipunmyynti alkaa 25. huhtikuuta.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 26.-27. heinäkuuta. Viime vuonna festivaali saavutti kaikkien aikojen ennätysyleisönsä, noin 28 000 kävijää.