Puoliksi pajalalainen VIENO KEKKONEN sai Kullervo Linna Säätiön palkinnon

VienoKekkonen

Ruotsin Pajalassa osan vuotta viettävä iskelmäikoni Vieno Kekkonen on saanut Kullervo Linna Säätiön palkinnon  tunnustuksena ansioista kotimaisessa viihdemusiikissa ja erityisesti pitkästä urasta suomalaisen iskelmämusiikin hyväksi. Toinen palkittu oli laulaja-lauluntekijä Tuure Kilpeläinen.

”Vieno Kekkonen on kuin Suomi itse, sellaisena kuin kaikki sitä kaipaavat”, totesi Säätiön puheenjohtaja Maarit Niiniluoto palkintojen jakotilaisuudessa.

Viime kesänä Vieno  oli TornioHaaparannan Kalottjazz & Bluesin yksi pääesiintyjistä. Pääasiassa hän kuitenkin keikkailee yhdessä Pirkko Mannolan ja Marjatta Leppäsen kanssa.

Laulajana Kekkonen debytoi levyllä jo vuonna 1955 ja takana on jo kolmisensataa levytystä. Alun perin hänestä piti tulla näyttelijä.Hän näytteli vuoden Lahden kaupunginteatterissa ja suurin elokuvarooli oli Hilman Päivissä.

Laulu vei kuitenkin pian mukanaan ja hän keikkaili ahkerasti Jaakko Salon ja Erkki Valasteen orkestereiden solistina. Hänen menestyskappaleitaan olivat  1950- ja 1960-luvuilla muun muassa Tie, Sateenkaaren tuolla puolen, Preerian keltainen ruusu, Sävel rakkauden, Ei koskaan sunnuntaisin, Kesän vihreät lehvät ja Uska Dara.