PUNTTI VALTONEN kahdessa Ylen ensi-illassa

Kemiläislähtöinen Hannu ”Puntti” Valtonen, maanmainio näyttelijä ja muusikko, nähdään lähipäivinä Ylen lähetyksissä molemmissa työrooleissa.

Sodankylän elokuvajuhlilla 2013 ensiesityksensä saanut Aki Kaurismäen 18-minuuttinen BLUESIA PIEKSÄMÄEN ASEMALLA esitetään tänään 26.11. klo 19.04 ensi kertaa televisiossa Yle Teemalla.

Se on tallenne Juice Leskisen Grand Slamin  paluukeikasta Tampereen Tullikamarilta vuonna 1988, jolla Puntti oli luonnollisesti mukana. Hänen urahan urkeni juuri Grand Slamin kautta ja hän soitti kitaraa ja lauloi yhtyeessä vuosina 1981–1985.

Juicen kappale Bluesia Pieksämäen asemalla  ilmestyi vuonna 1983 pitkäsoitolla Boogieteorian alkeet peruskoulun ala-astetta varten, lyhyt oppimäärä. Aki Kaurismäellä oli tarkoitus alun perin tehdä siitä kuvitettu versio, mutta hänen täytyi tyytyä konserttitaltiointiin.

Pieksämäen aseman penkillä sanoitettu biisi kertoo junaa odottavasta artistista, joka tylsistyneenä loihtii päähänsä huiman jamisession. Se muistetaan järkälemäisen 16 minuutin kestonsa ja Juicelle tyypillisten nokkelien riimien lisäksi lukuisista vierailijoista, joihin kuuluivat muun muassa Dave Lindholm, Harri Marstio ja Matti Pellonpää.

Biisin suuri vierailijamäärä teki sen monen, myös Juicen itsensä mielestä mahdottomaksi esittää livenä, vaan toisin kävi.

Vuonna 1988 tamperelaisen paikallisradiokanavan Radio 957:n johtohahmo Mika Manninen onnistui kokoamaan valtaosan kööristä Tullikamarin Pakkahuoneen lavalle. Grand Slamin jäsenten lisäksi kuullaan Dave Lindholmia, Pantse Syrjää, Harri Marstiota, Mika Sundqvistiä, Matti Pellonpäätä ja Acre Karia.(Yle Areena 30 pv)

PunttiValtonen

PUNTTI VALTONEN (kuva: Yle)

Sunnuntaina 30.11. klo 15.00 Yle Radio 1:ssä Puntti Valtosta kuullaan hulvattomassa satiirissa KUNNON VIRKAMIES VIRTANEN, joka kertoo Euroopan Unionista ja byrokratiasta.

Radioteatterin ensiesityksessä sukelletaan keskushallinnon käytäville ja direktiivien pyörteisiin. Kumppaninaan hänellä on Korhonen ja José – robotti ja muuatta pääsihteeriä muistuttava aasi.

Kuunnelman kirjoittaja Roope Lipasti on nopeasti noussut suomalaisten humoristien näkyvimpään joukkoon. Tämä on hänen uutuuskuunnelmansa. Puntin lisäksi keskeisessä roolissa on Katja Küttne.