Pulkkinen ruumisautolla Kemiin

Vuosisadan vaihteessa tv-katselijoita ilahduttanut Pukkinen alias Jari Salmi palaa pitkästä aikaa huumorin pariin, sillä tekeillä on minisarja Sata lasissa.

Kuvauksia tehdään parhaillaan Tampereen seudulla ja tv-ruudussa sarja nähdään syksyllä.

Toki Jari Salmea on nähty kuvaruudussa useinkin viime vuosina, viimeksi tv-sarjoissa Pirunpelto ja Helppo elämä, mutta nyt Salmi on kirjoittanut synkän komedian, jonka pääosan hän näyttelee itse.

Neliosainen Sata lasissa-sarja on tarina miehestä, jolta ei onnistu mikään. Hän pelaa korttinsa väärin ja hätäpäissään varastaa ruumisauton Tampereelta ja ajaa sillä kotiseudulleen Kemiin.

Teeveestä tuttu Jari Salmesta tuli Metsolat-perhesarjassa, mutta Pulkkisesta hänet muistetaan, ainakin toistaiseksi.

Pulkkinen teki Jarista komediasankarin 36-vuotiaana. Ensimmäinen osa nähtiin syyskuussa 1999 ja sarjaa esitettiin kolme tuotantokautta eli kaikkiaan 35 puolentunnin jaksoa.

”Älä häslää”-Pulkkisen lisäksi sketsisarjan suosikkihahmoiksi nousivat  Kopiovastaava ja radiotoimittaja Osmo.

Salmi on tunnustanut, että sketsihahmot ovat kehitelmiä oikeista ihmisistä, niin hänen lähipiiristä kuin kotiseudultaan Kemistä.

Eräässä haastattelussa Salmi vertasi Pulkkistaan Uuno Turhapuroon näin: ” Kun Uuno näkee naisen, hän vetää vatsaa sisään. Pulkkinen taas naisen nähdessään pullistaa mahaansa.”