Ponden Kristina tuo ruotsalaislegendat Haaparannalle, tulossa mm. Europe-kitaristi John Norum

PondeChef3

Viime aikoina on saanut hämmästellä, kun varsinkin viikonloppuina Haaparannan vanhan kaupungin Gallerian kulmille, on ilmestynyt elämää. Väen paljouden syy on yksi ja ainoa Ponde. Ravintolan pomo Kristina Johansson on pannut tuulemaan.

– Rakastan elämää ja sitä, mitä nyt teen. Olen aivan  tavallinen tyttö Kalixista, asunut Haaparannalla vuodesta 1999 lähtien ja vetänyt Pondea parisen vuotta, Kristina  esittelee itsensä.

Norum

John ja Tone Norumin Ponde-keikka helmikuussa tulee sisältämään Europen ja Tonen hittien lisäksi coverbiisejä muun muassa Abbaa, Elvistä, David Bowieta, Thin Lizzyä, Al Di Meolaa, The Shadowsia ja Fleetwood Maciä.

Vähän aikaa  hän sanoo tunnustelleensa ja pikkuhiljaa pannut isompaa vaihdetta päälle. Halloweenina Pondessa esiintyi Backyard Babieseissä soittava, Michael Monroen x-bändikaveri  Dregen ja helmikuussa on tulossa Europe-kitaristi John Norum unplugged-keikalle siskonsa Tonen kanssa.

Sitä ennen 26.12. Pondessa kuullaan x-Freestyle-laulaja Tommy Ekmania Micke Sydin (x-Gyllene Tider) kanssa ja 3.1. Anders Baggea, joka tunnetaan paremmin tuottajana ja lauluntekijänä muun muassa Janet Jacksonille, Santanalle ja Madonnalle. Hänellä on mukanaan yllätysvieras.

– Tulen tekemään kovasti töitä, että saan aina isompia artisteja. Tunnen monia, sillä olen toiminut alalla jo kymmenisen vuotta. Tietysti kaikki maksaa, mutta mulla on palava halu tarjota ihmisille parasta ja tehdä elämä hauskemmaksi kaikille HaparandaTorniossa.

Ponden artisti-illoissa onkin käynyt  väkeä kiitettävästi. Kristina Johansson haluaa myös pitää vanhan Haaparannan elossa, eikä Pondella ole mitään suunnitelmia  muuttaa tulevaisuudessa Barents Centeriin tuleviin tiloihin.

– Kesäksi on tarkoitus rakentaa Pondeen isompi terassi, joten mahdollisuudet eivät muuta kuin paranevat, innostunut haaparantalaisyrittäjä kaavailee.

Kök & Bar Ponde sijaitsee  Haaparannalla Storgatan 82:ssa.