Pohjois-Norjassa heinäkuussa: Nightwish, Pretty Things ja Buffy-Saint Marie
Nightwish2013

NIGHTWISH

Varsin vaisulta ainakin vielä tällä hetkellä näyttää Pohjois-Suomen ja -Ruotsin ensi kesän festivaalit kansainvälisten tähtinimien suhteen. Ei yksi W.A.S.P vielä kesää tee, mutta eletään toivossa.

Toisin on Pohjois-Norjan perinteisten festivaalien kohdalla, joiden saavutettavuus erityisesti pohjoisimmassa Lapissa asuvilla on muutaman sadan kilometrin päässä.

midnattrocken

Suosittu Midnattrocken pidetään 11.- 14. heinäkuuta Lakselvissä, Pohjois-Norjassa (200km Ivalosta). Siellä ovat aiemmin esiintyneet niin Deep Purple kuin Status Quokin.

Ensi kesän festivaalien pääesiintyjä on Nightwish, joka tekee ainoan Norjan keikkansa tänä vuonna Lakselvissä. Suomessahan yhtye soittaa useammallakin festivaalilla päättäen maailmankiertueensa Vuokattiin. Sotkamon Syke-tapahtumassa yhtye vierailee 20.7.

Midnattrockenissa nähdään myös amerikkalainen hittibändi Hooters, jota johtaa suomensukuinen David UosikkinenLisäksi kansainvälistä väriä tuovat povipommi Samantha Fox ja sielukasta bluesrockia laulava Beth Hart.

Prettythings

THE PRETTY THINGS, 1960-luvun brittilegenda

Tromssan Bukta-Open Air Festival soitetaan 18.-20.heinäkuuta ja sen kovimmat nimet ovat Pretty Things Englannista, Calexico Amerikasta ja Hives Ruotsista. Muita esiintyjiä ovat muun muassa Ulf Lundell, Terry Lee Hale, Uncle Acid & Deadbeats, Kaizer Orchestra ja Kadavar.

buffy

Saamelaisten ja muiden alkuperäiskansojen Riddu Riđđu-festivaalia vietetään 10.-14.7. Paikkana on Kaivuono eli Kåfjord, muutaman tunnin ajomatkan päässä Tromssasta. Tapahtumassa on tarjolla monenmoista kulttuuria ja musiikillisena tähtivieraana amerikanintiaani Buffy-Saint Marie. Alkuperäiskansojen suosikki esiintyi festivaaleilla 2009 ja vuonna 1993 Davvi šuvvássa, Ruotsin Karesuvannossa. Toinen mielenkiintoinen nimi Uuden Seelannin Mari Boineksikin kutsuttu maorikansaa edustava Moana ja hänen the Tribe-bändinsä. Saamenmaasta ovat mukana Ailu Valle, Elin Kåven ja Sancuari.