PETRI LAUKAN Lapin yliopiston Hurriganes-väitöksestä karvalakkipainos
Petri_Laukka__kuvaajaKaisaSiren

Petri & Remu

”Olen teoksesta ylpeä. Tässä on järkeä. Monessa jutussa ei nykyään ole. Tämä kouraisee syvältä.”  (Remu Aaltonen)

Viime vuonna Petri Laukka väitteli Lapin yliopistossa tohtoriksi aiheenaan; Kekkoslovakian kuninkaat. Hurriganes 1970-luvun suomalaisen kulttuurin tuotteena, tekijänä ja nostalgiana.

Väitöskirjan julkaisi Lapin yliopistokustannus , mutta nyt teos löytyy ”kansanomaisempana” painoksena kirjakaupoista nimellä Remu ja Hurriganes Kekkoslovakiassa (Into).

hurriganes_kansiLapin Kansan ja Kalevan sivuilta tuttu toimittaja Petri Laukka kertoo kirjassaan Hurriganesin vaikutuksesta 1970-luvun kulttuuri-ilmapiiriin. Yhtyeen politiikkana oli epäpolitiikka aikana, jolloin iskusanoja olivat poliittinen tiedostavuus, vasemmistolaisuus ja edistyksellisyys. Remu, Cisse ja Albert halusivat menestyä ja rikastua, tehdä rahaa. Ja kyllä se tekikin. Yhtye rikkoi yleisöennätyksiä Suomen ohella Ruotsissa.

Teos julkistetaan virallisesti keskiviikkona 15.10. Tavastialla klo 13. Paikalla tekijän lisäksi Remu Aaltonen ja Ile Kallio. Samalla lanseerataan myös Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan uusi Hurriganes-olut. Mauri Kunnaksen Nyrok City -kuvituksella varustettu vaalea lager jatkaa kymmenisen vuotta sitten lanseeratun Hurriganes-oluen tarua entistä syvemmin sävelin.

https://www.youtube.com/watch?v=gsBhwekd9R0