Peter Franzén-elokuvan kuvaukset jatkuvat Keminmaassa

Näyttelijä-ohjaaja Peter Franzenin omaelämänkerralliseen romaaniin Tumman veden talvi pohjautuvan elokuvan talvikuvaukset alkavat ensi maanantaina 11. helmikuuta  Keminmaalla. Puolet elokuvasta kuvattiin viime elokuussa niin ikään Franzenin kasvumaisemissa.

Tumman veden päällä on ravistava kuvaus pikku Peten selviytymisestä ja kasvamisesta rakkauden ja helvetin välitilassa 1970-luvun Pohjois-Suomessa.

Seitsenvuotiaan Peten vanhempia näyttelevien Samuli Edelmannin ja Matleena Kuusniemen lisäksi mukana ovat muun muassa Ismo Kallio, Marja Packalén, Mari Perankoski, Tommi Raitolehto, Jonna Järnefelt ja Elina Knihtilä sekä keskeisessä sivuosassa Peten (Olavi Angervo) biologisena isänä ohjaaja Peter Franzén.

Ensi-ilta on 6. syyskuuta. Elokuvan tuottaa Solar Films. Kotimaiset tv-oikeudet on saanut Nelonen.

Tumman veden talvi on aseista riisuvan herkkä mutta myös riemastuttavan hauska kasvukuvaus. Franzén tavoittaa mainiosti pikkulasten tavan katsoa maailmaa. Tarinaa kuljetetaan pienten huomioiden, esineiden, tuoksujen ja tunnelmien kautta kohti suurta draamaa, hetkeä jolloin lapsuus ei olekaan enää sitä mitä lapsi luuli sen olevan.

Peter Franzén osaa tislata tärkeän epätärkeästä, tehdä draamaa arvaamattomista ja läikehtelevistä yksityiskohdista. Elokuva on kirjan lailla osa syvien suomalaisten lapsuuskuvausten vankkaa traditiota.