PEPE AHLQVIST vetää bluesworkshopin Kemissä

MISTÄ SE BLUES OIKEIN TULEE? Siihen on oikea mies vastaamaan Pepe Ahlqvist. – Bluesguru, joka  on pitänyt suomalaisen juurimusiikin lippua korkealla yli 40 vuotta.

pepeA3

Pepe, yhdessä Mighty Shitty-yhtyeen mainioiden soittajien kanssa, vie kaikki  kiinnostuneet bluesin maailmaan Kemin Toimintakeskus Takitsulla 7.12. klo 15.00-17.00. Tapahtuma on ilmainen, ikärajaton ja sinne ovat kaikki tervetulleita. Samalla voi tutustua myös toimintakeskukseen.

Workshopin aikana pureudutaan juurimusiikin perinteeseen, selvitellään mistä siinä ja erityisesti bluesissa on kysymys ja kuullaan tarinointia, soittoa ja perehdytään soittimiin.

Ennen Kemin bluesworkshoppia ( ja ennen iltakeikkaa Cafe Bar Ankkurissa klo 23.00)  Pepe Ahlqvist & Mighty Shitty nähdään tositoimissa 4.-5.12. Murmanskissa Venäjällä ja itsenäisyyspäivänä Äkäslompolon Selvässä Pyyssä.

Suomi-Bluesista puhuttaessa Pepe Ahqvistin nimi nousee monella ensimmäisenä mieleen. Hänelle leipä on irronnut monipuolisella tekemisellä ja takana onkin yli 5000 keikkaa. Pepen voidaan myös sanoa perustaneen Suomeen ”ensimmäisen oikean bluesbändin” Chicago Overcoatin, joka noteerattiin kunnolla. Ensin Blues Newsin porukka julkaisi yhtyeeltä EP:n, jonka jälkeen siitä kiinnostui Love Records ja ilmestyivät mainiot albumit Chicago Overcoat (1978) ja Eyesight To The Blind (1979).

Monista bändeistä, keiden kanssa hän on keikkaillut viime vuosina aktiivisin on ollut SF Blues, jonka hän perusti Heikki Silvennoisen ja Dave Lindholmin kanssa vuonna 2002. Hänen musiikilliseen historiaan kuuluvat myös muun muassa yhtyeet Charlies, Pepe Ahlqvist Band, Sunset Boulevard, H.A.R.P., The Rolling Tumbleweed, Oiling Boiling Rhythm`n Blues Band ja Tuomari Nurmion Meatballs.

Vuosien varrella hän on päässyt jammailemaan ja keikkailemaan lisäksi tunnettujen maailmannimien kanssa kuten esimerkiksi Buddy Guy, Jeff Healey, Champion Jack Dupree, Willie Mabon, Junior Wells, George Smith ja Jimmy Johnson.