PAVE MAIJASEN hitit englanniksi, nyt diginä!

Legendaarisen laulaja  Pave Maijasen ensimmäinen soolosinkku oli Fever, mikä yhä tänäänkin on yksi Härmä-rockin hienoimmista covereista.

Rock`N`Roll Band hänellä oli Dave Lindholmin  ja Royals Albert Järvisen kanssa. Molemmat jättivät jälkeensä klassisia rocklevytyksiä, kunnes oma Mistakes alkoi kokeilla jo rajoja.

Menestyksistä ensimmäinen oli punkhenkinen tietoisku Pidä huolta, joka potkaisi Paven soolouran käyntiin. Menestys alkoi kasvaa tasaisesti ja hittejä syntyi kuten Aiaiai, Lähtisitkö, Ikävä, Jano ja Elämän nälkä. Hänen tähtihetkensä osuivat 1980-luvun puoliväliin. Melodinen pop oli suosiossa ja Pave huuhtoi kultaa ja timanttia ja valittiin vuoden mieslaulajaksi.

Kertakaikkiaan hienoja kappaleita, joten ei ihme, kun Suomessa tarjolla oli Jim Pembroken ja Frank Robsonin kaltaisia taitajia, ne ”käännettiin” englanniksi.

Materiaali julkaistiin artistinimellä Maya, tunnetun Parlophone-levymerkin kautta, toukokuussa vuonna 1987. Maineikkaalla Finnvox-studiolla ja T.T. Oksalan nauhoittamalla Would You-albumilla Maya vastaa itse kappaleiden tuotannosta ja sovittamisesta. Maijasen lisäksi levyllä soittaa joukko tunnettuja suomalaisia muusikoita.

Ulkomaan menestystystä ei kuitenkaan tullut. Alun perin vinyylinä ja C-kasettina julkaistua Would You-albumia on kuitenkin ollut vaikea enää saada Suomesta, joten se  julkaistaan tänään   ensimmäistä kertaa digitaalisena ja on kuultavissa suoratoistopalveluissa.

Kappaleet

Water (Jano)

River And Sea (Joki ja meri)

Midnight Sun (Keskiyön aurinko)

Scarborough Fair / Canticle (Lilja, ruusu ja kirsikkapuu)

Would You (Lähtisitkö)

Gold And Silver (Kultaa ja hopeaa)

Money Up Front

Black Mercedes -62 (Musta Mercedes -62)

Take Care (Pidä huolta)

Fever Of Loving (Palava sydän)

 Muusikot

Maya: laulu, kitara, basso, kosketinsoittimet, Masa Maijanen: basso, Miri Miettinen: rummut, Peter Lerche: kitara, akustinen kitara, Muta Manninen: kitara, Jukka Hakoköngäs: kosketinsoittimet, Jone Takamäki: saksofoni,  Mongo Aaltonen: perkussiot, Seppo Kantonen: kosketinsoittimet

Äänittäjä: T.T. Oksala, Finnvox Helsinki

Miksaus: T.T. Oksala and Maya

Kansi: Sari Poijärvi

Tuottaja: Maya