Pakkasukon varmoissa myös, Suomen hotein superbändi, Amy Winehouse kakkonen ja Deep Purplea mustalaisjazzina(Osa III)

 Vaikka kahdeksannen Pakkasukko Blues & Jazzin  kaikkia nimiä ei ole vielä edes julkistettu, varmistunut nimilista on jo sellainen musiikillinen runsaudensarvi, että alta pois.

Kemin Rytmimusiikin ystäville nostan hattua, sillä Pakkasukosta on  kasvanut kansainväliset mitat täyttävä festivaali, josta Kemin kannattaisi olla ylpeä ja markkinoida sitä vahvasti Suomen lisäksi ympäri Eurooppaa.

Viimeisin huippukiinnitys on tosi kuuma suomalaisen, nuoren muusikkopolven superkokoonpano the Northern Governors , jonka jäsenet eivät juuri esittelyitä kaipaa. Bändin soittajalistan selaaminen on kuin lukisi suomalaisen jazzin ja soulin kuka kukin on- listaa.

Kyseessä on ultralahjakas ”musiikillinen verilinja”, joka syntyi kun muusikkoserkut päätyivät soittamaan keskenään ja huomasivat, että homma toimii paremmin kuin hyvin.

On Tuomo Prättälää koskettimissa, Jorma Kalevi Louhivuorta trumpetissa, Osmo Ikosta bassossa, Petteri Sariolaa kitarassa ja ties ketä remmissä. Kaiken kukkuraksi he kaikki myös laulavat.

Kalevi ja Tuomo ovat Osmon serkkuja kun taas Petteri ja Jyri ovat hänen pikkuserkkujaan ja tunnetun lastenmusiikkisäveltäjän Marjatta Pokelan jälkeläisiä.

Helmikuussa Blue Note -levymerkillä ilmestyneellä This is The Northern Governors-albumilla kuullaan myös Osmon siskojen Ailin ja Heinin, sekä Jorma Kalevin nuorimman siskon Hilkan taustalaulantaa.

Kaiken kukkuraksi. Ei riitä, että Pakkasukko Blues & Jazzissa kuullaan kansainvälisiä nimiä, skandinaavisen bluesin huippua Sven Zetterbergiä ja boogie woogie-mestareita Gene Tayloria ja Diz Watsonia, tarjolla on muitakin.

Davina

Rapakon takaa Minneapoliksesta saapuu Davina and the Vagabonds, joka tunnetaan energisestä showstaan ja  vahvaäänisestä laulajastaan Davina Sowersista, jota on verrattu  Amy Winehouseen,Etta Jamesiin ja Bonnie Raittiin. Tämä nostalgiaa  viljelevä yhtye soittaa kaikkea americanasta, bluesista, soulista ja jazzista ragtimeen  ja dixielandiin.

Zoe

Brittilaulajatar Zoë Gilbyn taas lasketaan saarivaltakunnan nousevaan lahjakkaaseen jazzgenreen. Hänen laulukirjasta löytyy kappaleita niin Duke Ellingtonilta kuin Tom Waitsiltäkin. Hän on saanut runsaasti hehkutusta muun muassa arvostetulta muusikolta Courtney Pineilta, joka on soitellut Gilbyn kappaleita tuon tuosta omassa musiikkiohjelmassaan BBC:ssä.

Pakkasukkoon on aina kuulunut mustalaisjazz. Tällä kertaa mukana on ehdoton huippukaksikko, viulisti  Tim Kliphuis ja kitaristi Paulus Schäfer, jotka kulkevat kunniakkasti esikuviensa Stephane Grappellin ja Django Reinhardtin jalanjälkiä. Kemissä he esiintyvät Hot club de Finlanden kanssa ja  kaksikolta kuullaan muun muassa heidän uusimman Rock Django-albumin gypsy-versiota tyyliin  Burn, Layla ja Albatross.

Muita Pakkasukon varmistuneita artisteja ovat Ted Russell Kamp (USA), The Munsons (Tokela & Viksten), Little Willie Mehto & Nightrain, Bajo Cero, Thunderking ja Freakaholic.h9

 LUE MYÖS!  Osa I: Sven Zetterberg  &  Osa II: Gene Taylor ja Diz Watson (feat.Tony Uter)