Pajalalaisduo THE MAGNETTES nousussa iTunes-listalla

magnettesBonesPirtsakka poppiduo Pajalasta the Magnettes (Sanna Kalla ja  Rebecka Digervall) julkaisi perjantaina neljännen sinkkunsa Bones, joka on tällä hetkellä Ruotsin  iTunes-latauslistalla sijalla 16.

Vuoden aikana the Magnettes on käynyt rapakon takana  esittäytymässä levybisnekselle kahdessa suuressa markkinointitapahtumassa New Yorkin New Music-seminaarissa  ja Austinin South By Southwestissä ja se on kannattanut, sillä Bones-sinkku ilmestyi  amerikkalaisen DigSin recordsin kautta.

Nyt the Magnettes kuuluu Nashvillessä päämajaansa pitävän trendikkään high-tech levy-yhtiön kymmenkunnan artistin joukkoon. Yhtiön pomo Jay Frank haluaa löytää seuraavan Taylor Swiftin tai Lady Gagan. Yhtiö pyrkii lisensoimaan lauluja myös filmi- ja tv-tuottajien käyttöön ja palvelemaan  suosittuja tuotemerkkejä.

Amerikkalaisessa Rolling Stone-lehdessä Frank sanoo, ettei usko enää kappaleen jatkuvan radiotoiston olevan taikasana, vaan uskoo hyvien digisinkkujen voimaan ja latauksiin.

” Radioiden voimasoitto on jo eilistä päivää, samoin kuin albumit. Nykyään kuulija täytyy vakuuttaa seitsemässä sekunnissa. Albumit ovat myös out, koska ihmiset ovat niin kiireisiä, ettei heillä ole aikaa kuunnella, miltä seitsemäs raita kuulostaa. Ensimmäinen täytyy jo pysäyttää.”

The Magnettes on julkaissut vasta muutaman sinkun ja keikkaillut toistaiseksi vielä vähän. Ulkomaanesiintymisiin kaksikko on ottanut tuntumaa vierailemalla äskettäin niin Englannissa kuin Amerikassakin. Suomessakin  the Magnettes on esiintynyt muutama vuosi sitten Oulun Kuusrockissa. Kuitenkin  hiljaa hyvää tulee, askel askeleelta, sillä Sannalla ja  Rebeckalla on hyvä tulevaisuus edessään.

Kuuntele Bones Spotifyista: https://open.spotify.com/album/0XGZ4ZqJS3AhsDQeuPbpVc