Ouluun saapuvalta DEEP PURPLElta sinkku Jon Lordin muistoksi
deeppurple

Deep Purplen keväällä ilmestyneen, kehuja saaneen, albumin nimi on Now What?! ja samalla nimellä kulkee myös kiertue

SIELTÄ TÄÄLTÄ  Deep Purple konsertoi 1. hemikuuta 2014 Ouluhallissa osana yhtyeen Euroopan kiertuetta. Jo vuonna 1967 perustetun bändin nykykokoonpanoon kuuluvat Ian Gillan (laulu), Roger Glover (basso), Ian Paice (rummut), Steve Morse (kitara) ja Don Airey (koskettimet).

Deep Purple on myynyt maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa levyä, tehnyt lukuisia menestyksekkäitä maailmankiertueita sekä sulauttanut yhteen klassista musiikkia, bluesrockia, poppia ja progressiivista rockia. Yhtyeestä on tullut oikea brittiläisen rockin instituutio.

Nyt Deep Purple on julkaissut singlen Above and Beyond yhtyeen merkittävimmän jäsenen, edesmenneen kosketinsoittaja Jon Lordin muistoksi.

JonLord Basisti Roger Glover muistelee:

– Siitä on viisitoista kuukautta kun kuulimme suru-uutisen Jonin poismenosta. Olimme silloin studiossa.

– Omituista on, vaikka Jon jätti bändin jo 11 vuotta sitten, hänen läsnäolonsa on vain syventynyt viime vuoden jälkeen. Nykyään ei mene haastattelua, ettemmekö muistelisi häntä.

– Above And Beyond on ylistyslaulu Jonille. Aina kun kuulen sen tai soitan sitä keikalla, muistot nousevat pintaan. Steve Morsen ideasta kasvoi epätavallisin laulu, mitä olemme koskaan aiemmin levyttäneet. Jonin henki oli mukana meidän levytyssessioissa.

– Kuolleesta ystävästä kirjoittaminen on kliseiden miinakenttä, mutta olen ylpeä, miten onnistuimme tämän laulun kanssa.

Alla Deep Purplen liveversio  Above and beyond-kappaleesta Wackenin festivaaleilta.