OSSIAN MARTTALA keikalle Ylläkselle Pentti Amoren ja Tornioon Zacharius Carls Groupin kanssa

OssianAmore

Laulaja, lauluntekijä ja kitaristi Ossian Marttala esiintyy ensi perjantaina 24.4. Ylläksen Selvä Pyyssä muusikkoystävänsä Pentti Amoren kanssa.

Molemmat herrat muistetaan pohjoisen indierockpoppoista, Ossian Zacharius Carls Groupista ja Pentti Morleystä. He tutustuivat toisiinsa Oulun musiikkiympyröissä ja jo useamman vuoden he ovat esiintyneet kaksistaan.

Ossian sanoo, että Ylläksellä mukana ovat akustiset kitarat ja repullinen omia ja lainattuja biisejä.

–  Meillä ei ole mitään käsikirjoitusta, joten joutuu olemaan vähän varpaillaan koko ajan. Se on aika mukava tapa esiintyä. Kuunnellaan toista, kompataan, kommentoidaan ja kehitetään aasinsiltoja.

Hyvän kuvan Ossianin ja Pentin keikan yllätyksellisyydestä antaa Keikkakeppi-blogin arvio Pyhätunturin Huttuhipusta.  Lue tästä!

Ylläksellä kun ollaan ohjelmaan kuuluu tietysti myös lomailua.

– Meillä on ollut aina mökki Hannukaisissa, joten  Ylläkselle on aina hienoa palata. Seutu on lapsuuteni maisemaa, koska isäni on lähtöisin Kolarin Saarenputaalta. Tietenkin Selvä Pyyn keikka on meidän reissun pääasiallinen tarkoitus, mutta meillä ovat rouvat mukana, joten  tietenkin kyläilläänkin.

ZACHARIUS CARLS GROUP

Ossianilla on iloista kerrottavaa myös  Zacharius Carls Groupin ystäville. Neljä vuotta sitten yhtye jäi telakalle, jonka jälkeen se on esiintynyt vain muutaman kerran Oulun 45 Specialissa, mutta nyt on tulossa lisää keikkoja ja uutta musiikkiakin.

pikirock– Ekaa EP:tä ja debyyttialbumia juhlittiin erikoiskeikoilla ja niistä intouduttiin tekemään uutta albumia. Meillä on myös uusi rumpali Moses Hazystä tuttu Jari Pääkkö, joka on tuonut  ihan hitosti munaa ja selkärankaa jämäkällä soitollaan meidän biiseihin.

Ossian laskeskelee, että jos kaikki menee putkeen niin pitkäsoitto on loppuvuodesta kaupoissa, tai vähintään maistiaissinkku. Tulevan  Zachariuksen levyn tuottajaa ja äänittää Pentti Amore, joka oli ohjaksissa yhtyeen kahdella aiemmallakin levyllä.

– Hänen Wolfbeat-studioilla on äänitetty 12 kappaletta. Ne on purkitettu livenä kelanauhalle, joten jälki on elävämpää kuin aiemmilla äänitteillämme. Soundillisesti pyritään pysymään perusasioissa, eli jos biisi toimii sellaisenaan, niin hirveästi ei  ämpätä krumeluureja keitokseen.

Linja on edelleen se, ettei linjaa ole; parit perinteiset isohkoksi kasvavat Zacharius-biisit, sitten myös tieten punkahtavaa menoa ja balladeja. Onpa yksi aika kutkuttava duettokin työn alla.

Albumin ensisijainen formaatti tulee Marttalan mukaan olemaan vinyyli ja julkaisua promotaan sitten laajemmin. Toistaiseksi sovittuja keikkoja ovat  Oulun Fest In Peace-tapahtuma 30.5. ja Tornion Pikirock 18.7.

orphan2THE ORPHAN

Ossian Marttalan alter ego The Orphan voi myös hyvin. Levytetty materiaali odottaa julkaisuaan.

– The Orphanilla on levy valmiina, mutta nyt kun Zacharius aktivoitui niin se homma on luonnollisesti jäänyt roikkumaan. Tämän lisäksi The Orphan plays Radiopuhelimet -EP on masterointia vaille valmis.

– Lisäksi olen kirjoittanut 10 piisiä suomenkielisiä lauluja. Vonkale Musicin Tommi Kalenius heitti haasteen ja nyt mulla on puolisen tusinaa biisiä, joista joku ehkä kuullaa Selvä Pyyn keikallakin.

 

 

 

Lue myöshttps://vaylanpyorre.com/zacharius-carls-group-tekee-comebackin/