Olga Heikkalan isoisä palasi rumpujen taakse
Reksa

REIJO ”REKSA” HEIKKALA

OlgaHeikkala

OLGA

Suuri ilonaihe Meri-Lapissa on ollut lahjakkaan torniolaisen laulajanalun, Olga Heikkalan pääsy valtakunnallisen MTV3:n KIDsing-laulukilpailun finaaliin, jossa hän kisaa viiden muun laulajan kanssa voitosta ja levytyssopimuksesta Warner Music Finlandin kanssa  25 .toukokuuta Helsingin Messukeskuksessa.

Olga on musikaalista  sukua ja hänen isoisänsä on legendaarinen lappilaisrumpali Reijo ”Reksa” Heikkala, joka muistetaan, niin useista tanssiorkestereista, kuin 1970-luvun rokkibändeistä, Tonicsista ja Battagliasta.

Reksa on luonnollisesti otettu ja hyvillään Olgan menestyksestä, mutta pientä huoltakin hän kantaa.

– Tietenkin tytölle suo onnen hetket, vaikka kyllähän sitä miettii, tartteeko sitä vielä 12-vuotiaana aloittaa.

– Semmonen vaarahan siinä piilee, jos Olga vielä voittaa, niin siitähän se vasta kalabaliikki syntyy. Onneksi minun poika Niko on luvannut pitää homman aisoissa, ettei se pääse ryöstäytymään, Reksa sanoo  luottavaisena.

Olgaa kysellään jo tässä vaiheessa  ahkerasti keikoille. Toistaiseksi hänet on buukattu kesän tapahtumista Twin City Festivaaleille, jossa hän lämppäröi  Jukka Poikaa. Lisäksi hän on mukana Kamooon Kaakamoon- kylätapahtumassa.

Kun soitan Reksalle, hän on Rukalla ja hänellä on iloista omakohtaistakin  kerrottavaa vanhoille faneille.

– Olen ollut taas pari viikkoa ravintolamuusikkona ja olen täällä keikalla tanssiorkesteri Tropicanan kanssa. Miehän olen ollut vuoronperään soittohommissa ja ratin perässä roikkunut, mutta nyt mie olen päättänyt, että ajotunnit on täynnä.

Rekkakuskin ammatti Reksalle lankesi nuorena miehenä ihan luonnostaan isä-Veikon perintönä, heti kauppaopistosta pääsyn jälkeen.

–  Vaikka se on ollut vähän kuin riivaaja, äärimmäisen raskas ammatti, työtilanne rekkapuolella on ollut aina hyvä. Jos sie soitat edellisenä päivänä olisko kuskin paikkaa, huomenna tulee puhelu, että lähetkö heittään paperikuorman Norrahammariin, Ruotsiin.

– Rekkakuskin ammatti on ollut mulla  aina selkäytimessä ja varma leipä, Heikkala sanailee.

Muutakin uutta Reksalle kuuluu.  Hänen nykyinen osoitteensa on Pielavesi, josta hänen nykyinen kihlattunsa on kotoisin. Pitkään hän asui Pellossa ja lähtöisin  hän on Tornion Karungista.

 

PS. Muusikon uransa Reijo Heikkala aloitti Kalevi Dunderin yhtyeessä kesällä 1968, jonka jälkeen hän on soittanut edellä jo mainittujen lisäksi muun muassa bändeissä Hi-lights, Alfa, Feelings ja Hilpeät Hidalgot.