Olavi Virta-albumia odotellessa MIKA JEFREMOFFILTA maksisingle

Mika Jefremoff

Tällä hetkellä ahkerimpiin iskelmä- ja tanssimusiikin levyttäjiin Lapissa kuuluva Mika Jefremoff on julkaissut radiosoittoon kolmen kappaleen maksisinglen, joka sisältää lattarin Elämän puu, Lappi-iskelmän Sinisen hämärän maa ja menopalan Leiki en.

Mika laskee, että hänellä on julkaistuja lauluja tähän mennessä 56,  plus valmiina albumillinen ennenjulkaisemattomia. Suurin osa levytyksistä on purkitettu rovaniemeläisen studiovelho Pauli Ruuskasen komennossa,  joka Mikan kanssa kuuluu suuriin Olavi Virran musiikin ihailijoihin ja pian onkin odotettavissa mestarin tuotantoa.

-Seuraava julkaisuni tänä vuonna maksisinkun jälkeen on kaikella todennäköisyydellä Olavi Virta-levy ja näillä näkymin mukaan tulee 20 biisiä! Ollaan Paulin kanssa tehty töitä tribuutin kanssa vuodesta 2010 lähtien  ja pikkuhiljaa alkaa olla valmista, Mika paljastaa.

Hän ei ole koskaan tinkinyt laadusta ja uudet kolme levytystäkään eivät tee poikkeusta. Kaikki ovat ammattilaisten työtä, soittajia ja biisintekijöitä myöten.

Elämän puu-laulun takaa löytyy, edesmennyt Kullervo Linna-palkittu, kaksi kertaa Syksyn Sävelen (Rainer Frimanin kanssa) voittanut  Jukka Koivisto.

-Laulu oli ollut vuosikaudet Koiviston pöytälaatikossa. Kun sen sanoittaja Keijo Laitinen pani sen kiertoon, kauan se ei kerennyt vanheta, kun nappasin sen itselleni levytettäväksi. Innostuin biisistä heti. Siinä oli jotain mystistä, Mika tunnustaa.

Toisen Syksyn sävelessäkin esiintyneen lauluntekijän Jari Rönkön kipaleita kuultiin jo Mikan Lemmen tuulet-albumilla. Sen menevä nimilaulu kuuluu edelleen Mikan suosituimpiin ja samaa menestystä voi povata beat-iskelmälle Leiki en.

-Tykkään Jarin tyylistä tehdä nuorekasta menevää musiikkia. Hänellä on myös taitavia sanoittajia ringissään, jotka ovat ajan hengessä mukana. Jarin kanssa yhteistyö jatkuu ja meillä on tulossa lähiaikoina taas lisää uutta materiaalia!

Lappi-romantiikka ei kuole koskaan, sanoi aikoinaan Souvari-Lasse ja jatkaa edelleen 40 vuoden jälkeen  ja samaan uskoo myös Mika. Seppo Seilosen Sinisen hämärän maa on hieno laulu Villistä Pohjolasta.

-Ihastuin heti kun kuulin  melodian sekä Lapin luonnosta kertovan mahtavan tekstin ja se oli pakko levyttää. Aiemminkin se on levytetty, mutta nyt tehtiin toisenlainen sovitus ja se onnistui, Mika kertoo  tyytyväisenä.

Maksisinkulla mukana olevat muusikot: Jari ”Heinä” Nieminen (kitarat), Miri Miettinen (rummut), Vesa Norvanto (koskettimet), Pauli Ruuskanen (basso) & Anne Sandberg (taustalaulu)

Elämän puu

Leiki en

Sinisen hämärän maa