Nykyajan tarinankertojalle TALONPOIKA LALLIlle ensimmäinen KEKSI-musiikkipalkinto

LALLIkeksipromo

Räppäri Talonpoika Lalli sai ensimmäisen KEKSI-musiikkipalkinnon.

Nettijulkaisu Väylän Pyörre Musiikkiuutisten äänestyksessä  kärki vaihtui usein, mutta sanansivaltaja Lalli vei voiton. Ääniä tippui hänelle tasaisen tappavaan tahtiin ja lopulta hän sai 26% lukijoiden äänistä.

KEKSI-musiikkipalkinto on ainut  laatuaan pohjoisessa ja se on huomionosoitus  vuoden aikana kevyen musiikin parissa ansioituneelle artistille tai yhteisölle, joka vaikuttaa  yhä juurillaan Lapissa tai Tornionlaaksossa.

Talonpoika Lalli tunnetaan aktiivisena esiintyjänä. Hän on liikkuvaa sorttia ja nimi on jo tuttu laajassa Lapinmaassa. Hän on aina piristeruisku paikkakunnalle, missä sitten asuukin. Rovaniemellä hän vaikutti kymmenisen vuotta ja tällä hetkellä hän opiskelee Torniossa Pop & Jazz Konservatorio Lappiassa musiikkiteknikoksi.

LalliKeksinkanssa

KEKSI-musiikkipalkintotaulun maalasi ja suunnitteli rovaniemeläislähtöinen Lasse Katainen, Joulumaa-kuvistaan ja Roots N`River Blues-julisteistaan tunnettu taiteilija ja graafikko.

– Parasta, mitä minulle vuonna 2014 tapahtui oli opiskelemaan pääsy. Muutin elokuussa Tornioon  ja eilen oli ensimmäinen keikka oman koulun bändin Kirveenkantajien kanssa, Lalli kertoo innoissaan.

Omia soolokeikkoja hän kuitenkin tekee edelleen taustanauhojen kanssa kolme kertaa kuukaudessa. Rovaniemen Grandessa pääpaikkaansa pitävän, liikkuvan Kumautus-klubin, hän on jo kerran ideoinut ja  järjestänyt myös Tornioon.

Lalli on julkaissut kaksi CD:tä Nimeni on Talonpoika Lalli (2007) ja Lallin Kumautus(2009). Hänen videoistaan eniten on katsottu reggaerytmistä Rovaniemelle omistettua Kaupunki kasvaa-räppiä, jonka on nähnyt jo lähes 50 000 ihmistä.

Lalli on syntynyt Ivalossa ja varttunut Turussa ja Ylitorniolla. Hänen äitinsä on muun muassa Tornionlaakson musiikkihistoriasta kirjoittanut Marja Mustakallio ja isä taidemaalari Pekka Hermanni Kyrö.

Vuonna 2014  Lallin lisäksi KEKSI-musiikkipalkinnon saajaksi ehdolla olivat  Adam Huuva, Ailu Valle, Tuomas Lampela, VeePee Salmi, Erling Fredriksson, Jarmo Siivikko. EventWorks ja Kemin Rytmimusiikin Ystävät.

K E K S I –musiikkipalkinto on myös kunnianosoitus Lapin ja koko Tornionlaakson populaarimusiikin esi-isälle Ylitornion Kaulirannalla syntyneelle Antti Mikkelinpoika Keksille, joka lauloi Kalevala-poljennolla Laulua jäänlähdöstä Tornionjoessa 1677.

Jos Antti Mikkelinpoika eläisi tässä ajassa, hän olisi todennäköisesti juuri räppäri niinkuin Talonpoika Lallikin.

Laajemmin juttua Talonpoika Lallista myöhemmin Väylän Pyörteessä.