NORDMANin raspikurkku Håkan laulaa Haaparannalla

NordmanHakanHemlin

Nordmanin laulaja  Håkan Hemlin esiintyy lauantaina 4.4.  Haaparannan Pondessa. Hän teki läpimurtonsa yhtyekumppaninsa avainviulusti  Mats Westerin  kirjoittamalla laululla Vandraren. Se oli jättihitti 1994 niin Ruotsissa kuin Suomessakin. Sitä seurannutta Nordmanin esikoisalbumia myytiin naapurissa puolimiljoonaa ja meilläkin hurjat 60 000 kappaletta.

Muita  Nordmanin pienempiä menestyksiä ovat olleet laulut Förlist, Be mig, Det sista du ser, Ännu glöder solen  ja Laglöst land be mig.

Kun Nordman hajosi vuonna 1998, kaksikon  albumeita Nordman, Ingenmansland ja Här Och Nu oli myyty yli 1,2 miljoonaa kappaletta neljässä vuodessa, johon olivat pystyneet Ruotsissa vain Kent, Gyllene Tider ja ABBA.

Yhtye teki comebackin vuonna 2004, mutta Haaparannalle Håkan Hemlin saapuu kuitenkin yksin kitaransa kanssa. Mats on kysytty sessiomuusikko maailmalla ja hän on tänäkin vuonna kiertänyt muun muassa blueskitaristi Joe Bonemassan kanssa.

Vuosi sitten Hemlin hätkäytti ruotsalaisia rajulla omaelämänkertakirjallaan Förlist – mitt liv och Nordman, jossa hän kertoo avoimesti karusta elämästään, johon ovat kuuluneet niin huumeet, alkoholi kuin vankeustuomiotkin.

Vuonna 2014 Nordman teki Patina-albumilleen muun muassa Vandraren-hitistä akustisen version  närpiöläispianisti Dani Strömbäckin johdolla, joka tässä alla.