Nine Lives soittaa Beatlesia Tampereella

Nine Lives Moskovan Punaisella torilla

Tampere Beatles Happening tarjoaa  18.- 19. tammikuuta 2013 tuhdin paketin  jeejee-musaa Tampere-talossa.

Liverpoolin pitkätukkien ekan sinkun  Love Me Do julkaisusta  tuli tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta ja sitä muistellaan, mutta  paikalla on myös kemiläinen Nine Lives, joka vie kuulijat vieläkin kauemmaksi menneisyyteen eli 1960-luvun ensivuosiin, jolloin nahkatakkiset Beatlet soittivat raakaa rock`n`rollia ja rockabillyä  Star Clubilla Hampurissa, eikä maailmanmenestyksestä ollut tietoakaan.

Nine Lives esiintyy lauantain iltapäivässä Sorsapuistosalin Bootleg Barissa yhdessä suomalaisyhtyeiden Urban Crownin (feat.Jay Goeppner), Fifth Floor Bandin ja Blue Jay Wayn kanssa. Ohjelmassa on myös rentoa kisailua Beatles-tietämyksessä. Pubivisaa vetävät Arto ”Pilli” Pajukallio ja Heimo ”Holle” Holepainen ja asiantuntijavieraina nähdään Jake Nyman ja Mauri Kunnas.

Ennen illan Come Together-pääkonserttia, jossa esiintyy Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band,  huutokaupataan ajankohtaista ja harvinaista Beatles-materiaalia.

Huutokaupan arvokkain esine, saksalaisen valokuvaaja Astrid Kirchherrin signeeraama juliste Beatlesista, on juuri samoilta vuosilta, mistä Nine Livesin Beatles-showkin on tehty, eli 1960-luvun Hampurista.

Taidettaan ovat hyvän asian puolesta signeeranneet myös Mauri Kunnas, Juho K. Juntunen ja Pertti Jarla. Kunnaksen kuva liittyy tuoreeseen Piitles-kirjaan, Juntusen hulvaton pläjäys Kaikkien aikojen The Beatles suomennokset -kokoelmaan ja Jarlalta tarjolla on kaksi Beatles-aiheista Fingerpori-originaalia. Meklarina huutokaupassa toimii Heimo ”Holle” Holopainen. Sen tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykseen.

Runsasohjelmaiseen lauantaihin sisältyy myös kello 11  Tampereen Tuomiokirkossa Beatles-messu teemalla With a Little Help from My Friends ja  tapahtuma päättyy Hard Day’s Night -jameihin, joissa on perinteisesti annettu viimeiset hikipisarat liverpoolilaiselle musiikille.

Tampere Beatles Happeningin perjantai on omistettu pelkästään kansainvälisille Beatles-osaajille. Beatlemania Showssa nähdään  brittiyhtyeet The Beatelles ja Revolver, brasiliaisduo  Gleison Tulio & Keilla Jovi, italialainen Penny Ladies ja Kemissäkin kesällä ihastuttanut amerikkalaislaulaja Jay Goeppner.

Tampere Beatles Happeningin 65 euron hintainen festivaalipassi on myynnissä Tampere-talon Lipputoimistossa sekä Lippupisteen toimipisteissä ja nettikaupassa. Myös päivälippuja sekä yksittäisiä konserttilippuja on saatavilla.

Nine Lives & Beatles:

 ” Homma syntyi siitä, että viime kesänä Kemissä oli Beatles-häppeninki päiväsaikaan ja yksi ravintola halusi bändin illaksi.  Antti Pasanen etsi bändiä, muttei löytänyt ja kysyi sitten multa, että tehtäiskö jotain. Antti ideoi, että veetään niitä rockeja ja rockabillyjä, mitä Beatles veti  ennkuin niistä tuli kuuluisia eli tarkemmin Hampurissa levytettyjä ja soitettuja biisejä. Jotain  poimin Decca-demolta ja BBC-nauhoilta. Tietty myös Carl Perkinsiä ja muuta, mitä ne sitten myöhemmin levyttivätkin.

Tampereen Beatles Happening-tapahtuman järjestäjiä oli Kemissä paikalla ja ”after-partyissa” heitettiin B-setti. Päätyivät sitten pyytään meitä Tampereelle ja siellä sitten rokataan komppikitaristi Jari Pöyhösellä vahvistettuna.” (Jarno Tiihonen, kitaristi)