NINA MYA solistina kotimaisen jazz-skenen kärkinimistä koostuvan KAIRA-yhtyeen esikoisella

KAIRA – THE BAND WITH URBAN SAGAS OF NORTHERN CITIES

KAIRA-yhtyeen takaa löytyy kiinnostava sekoitus suomalaisen jazzin kärkinimiä: Markus Niittynen (piano ja syntetisaattorit), Joonatan Rautio (saxofoni), Sampo Tiittanen (basso) ja Jussi Lehtonen (rummut ja perkussiot).

Kairan musiikki lähtee pohjoisen kaupungeista, pohjoisen pitkistä pimeistä talvista ja valoisista kesäöistä. Yhtyeen esikoislevyllä vuorottelevat herkät balladit ja hyväntuuliset menobiisit, joissa välillä aistii nostalgisen Villi Pohjola-tv-sarjan tunnelmia.

Levyn teema Urban Sagas of Northern Cities onkin varsin elokuvallinen. Se on myös ajankohtainen, koska pohjoisuus on nyt in.

Levyä tehtiin pitkään ja huolella. Lopputuloksessa kuuluu jazzprofessori Jukkis Uotilan panos tuotantokonsultin roolissa.

– Mielenkiintoista uutta suomalaista sanoitettua jazzmusiikkia huippuyhtyeen esittämänä. Lauri Kaira ja Markus Niittynen ovat koostaneet huikean julkaisun, sanoo Jukkis Uotila.

Pääsolistina levyllä on  torniolaislähtöinen Nina Mya ja vierailijana muutamalla raidalla stadin funkmestari Sam Huber.

Levy saa julkistuskeikkansa April Jazzin arvostetussa konserttisarjassa 27. huhtikuuta ja yleisöllä on lupa odottaa  kiinnostavaa laatumusiikkia.  Kuten April Jazz asian muotoilee, ”KAIRA-yhtyeen keväällä ilmestyvän debyyttialbumin ilmestymistä juhlitaan April Jazzeilla.  Yhtyeen tiukka, mukaansatempaava groove yhdistelee jazzin, soulin ja funkin elementtejä.”

Levyn kappaleet on säveltänyt parivaljakko Kaira ja Niittynen, osin yhdessä ja osin erikseen. Kappaleet on sanoittanut yhtä lukuun ottamatta New Yorkissa asuva ruotsalainen jazz-artisti ja säveltäjä Emma Larsson. Yhden on sanoittanut Lasse Kurki.

Kairan albumi tehtiin lähtökohtaisesti vinyyliksi, jonka sisäkansissa ruotsalaisen sanoittajan Emma Larssonin lumiset runot johdattavat kuulijan levyn avainbiisien tunnelmiin. Svart records julkaisee levyn 17. maaliskuuta myös CD:nä.