Nina Mya matkustaa New Yorkiin

ninamaya1Torniolaislähtöinen jazzlaulajatar Nina Mya lauloi eilen viimeisen keikkansa Ilmavoimien Big Bandin solistina Raaseporissa Dragsviikissä ennen New Yorkiin muuttoaan.

Nopeasti Suomen jazzlaulajattarien kärkikaartiin noussut tummaääninen Nina pääsee toteuttamaan yhden haaveensa ja matkustaa tällä viikolla opiskelemaan jazzin mekkaan. Keväällä hänet valittiin  Sibelius Akatemian sisäisessä karsinnassa vaihto-oppilaaksi New Yorkin Manhattan School of Musiciin.

– Kanssani samalla kurssilla on 15 laulajaa ja suuri osa heistä on naisia. On mukava saada vertaistukea, sillä olen niin kovin paljon esiintymistilanteissa pelkästään miesseurassa, Nina kertoo JazzRytmit-nettilehdessä lähdön kynnyksellä.

– Uskon viihtyväni New Yorkissa hyvin, sillä amerikkalaiset ovat sosiaalista porukkaa ja olen itsekin aikamoinen höpöttäjä. Kilpailu siellä on kovaa, mutta koetan saada jalkaa ovenrakoon tietäen, ettei se kuitenkaan tapahdu hetkessä.

Ninan opiskelu  New Yorkissa päättyy toukokuun puolivälissä,  mutta sitä ennenkin häntä voi kuulla Suomessa, sillä lokakuussa hän piipahtaa Helsingissä Sibelius Akatemian DIG.-Festivaaleille ja marraskuussa  hän esittää Koko Jazz Clubilla Carmen McRae-tribuuttinsa.