NAPAPIIRIN SANKAREIDEN jatko-osa sijoittuu Lapin ruskaan
Napa2

Napapiirin sankarit Janne ( Jussi Vatanen) ja Räihänen (Timo Lavikainen) perehtyvät kakkososassa Lumi-vauvan hoitoon

Napapiirin sankarit ovat valmiina uuteen seikkailuun! Neljä vuotta sitten ensi-iltansa saanut menestyselokuva saa vihdoin jatkoa. Uusi elokuva sijoittuu edeltäjänsä tavoin Lappiin, mutta tällä kertaa seikkailu tapahtuu talven sijasta hehkuvan ruskan väreissä.

– On hienoa lähteä tekemään jatkoa yhteen viime vuosien suosituimmista kotimaisista elokuvista. Napapiirin sankareiden jatko-osaa on toivottu kovasti fanien keskuudessa jo pitkään ja nyt pystymme vastaamaan tähän huutoon, iloitsee ohjaaja Teppo Airaksinen.

Airaksisen edellinen pitkä elokuva oli Kulman pojat -komedia. Elokuvien lisäksi hän on ohjannut muun muassa animaatiosarja Pasilaa, sekä palkittua komediasarjaa Kimmoa, jonka toinen kausi alkaa marraskuussa.

Elokuvan kuvaukset alkavat tänään ja sitä filmataan syksyn aikana Helsingissä, Kolarissa, Kittilässä ja Ylläksellä. Tuttujen tähtinäyttelijöiden lisäksi mukana ovat monet ensimmäisen elokuvan roolihenkilöt kuten muun muassa Kittilän runkkarit, unohtamatta legendaarista autoa rekisterinumerolla TIS-51.

Napapiirin sankareiden jatko-osassa pääpari Janne (Jussi Vatanen) ja Inari (Pamela Tola) ovat saaneet perheenlisäystä. Kun etelään muuttaneet Räihänen (Timo Lavikainen) ja Marjukka (Miia Nuutila) saapuvat kylään, naiset haluavat lähteä keskenään viettämään riehakasta vapaa-iltaa. Miehet jäävät kotiin hoitamaan vauvaikäistä Lumi-tyttöä.

Mutta sitten miehet saavat kutsun häihin Ylläkselle. Jannen mielestä Lumi on niin sikeä nukkuja, että hänet voi hyvin ottaa mukaan. Ja kohta Lapin yöttömässä yössä etsitään jotain digiboksia isompaa ja nopealiikkeisempää. Samaan aikaan naiset ovat päätyneet viettämään iltaa Inarin entisen poikaystävän pikku-Mikon (Kari Ketonen) omistamaan loistohotelliin. Mikko ei taaskaan malta olla yrittämättä voittaa Inaria omakseen.

Ensimmäinen Napapiirin sankarit -elokuva sai ensi-iltansa 15.10.2010 ja oli vuoden 2010 katsotuin elokuva Suomessa. Elokuva keräsi lähes 385.000 katsojaa elokuvateattereissa. Lapland Odyssey-nimellä elokuva myytiin kymmeniin maihin ja DVD-tallennetta myytiin yli 80.000 kappaletta.

Napapiirin sankarit 2-elokuvan ensi-ilta on lokakuussa 2015, mutta todennäköisesti nähdään ennakkoesityksenä jo ensi vuoden KINO YLLÄS-tapahtumassa elokuun viimeisenä viikonloppuna.