Naiskuoro lämppäröi Sonata Arcticaa Satama Open Air-festivaaleilla
JoukonSakenoivaVoimaEmmaTaipale

Joukon Säkenöivä Voima (Kuva: Emma Taipale)

Miltä mahtaa kuulostaa esimerkiksi Sonata Arctican iso hitti Tallulah kuoron esittämänä? Se ja muutama muu coverversio kuullaan ennen Sonata Arctican omaa klo 22.00 alkavaa illan pääkeikkaa Kemin Satama Open Air-festivaalin torstaissa 1. elokuuta.

Yli kolmestakymmenestä hehkeästä kemiläisnaisesta muodostuva Joukon Säkenöivä Voima-kuoro vastaa ohjelmanumerosta ja sille lämpimän siunauksensa on antanut Sonata Arctican keulahahmo Tony Kakko.

Vuoden verran nuoret naiset ovat tuoneet tuoretta energiaa ja rikastuttaneet, usein niin miehisen harmaata merilappilaista kuoromaailmaa. Heidät on nähty esiintymässä muun muassa Kemin kirkon joulukonsertissa, joulukadun avajaisissa, Taiteiden yössä ja Rotarien hyväntekeväisyyskonsertissa ja Veteraanijuhlassa ja vastaanotto on ollut aina varauksettoman lämmin.

Pääasiassa Joukon Säkenöivä Voima esittää omia suosikkejaan vuosien varrelta omin sovituksin, sekä accapellana, että bändin säestyksellä. Rohkeasti se vastaa myös uusiin musiikillisiin haasteisiin, joista yksi on Sonata Arctican biisien versiointi.

Kuoroa johtaa lukuisia kuoroja valmentanut, pitkän linjan musiikkimies Jouko Kakko.