Mustaparran Päämaja auki lokakuussa, Tornion kaupunginhotelli kiinni joulukuussa

MustapartaravintolaElokuussa 2007 yrittäjä Reijo Angeria otti ohjat Tornion kaupunginhotellissa. Hän nykyaikaisti sen ravintolamaailman ja seitsemän vuoden jälkeen hän jättää pestinsä.

VPK1

Tornion kaupunginhotelli ja VPK

– Lopetan operoinnin hotellin tiloissa joulukuun 13. päivä. Laitoin hotelliin pikkujoulukaudeksi vielä tanssiorkesterit ja sitten se on siinä. Minun vuokrasopimukseni loppuu, enkä jatka sitä, koska vuokra on täysin järjetön, Angeria sanoo.

Päättyykö, kaksoiskaupungin merkittävimmän majoitus- ja virkistäytymispaikan Tornion kaupunginhotellin yli satavuotinen historia, jää nähtäväksi. Paikkaanhan liittyy myös paljon Suomi-viihteen historiaa.

-En tiedä, mitä minun lähdön jälkeen tapahtuu. Vuokraisäntä ei ole vaivautunut sitä kertomaan, Reijo jatkaa.

Angeria ei aio kuitenkaan lopettaa Torniossa toimimista ravintola-alalla, päinvastoin. Umpitunneli jatkaa niin kuin ennenkin, mutta voisi ehkä sanoa, että hän hajauttaa muuta toimintaansa.

-Lopetan hotellin ravintolat, mutta perustan kolme uutta. Siirrän ruokapuolen Mustaparran Päämajaan, karaokebaarit Pikku Berliinin viereiseen huoneistoon ja lisäksi avaan Viihderavintola VPK:n.

Reijo14

Reijo Angeria

Suurimmaksi haasteekseen Angeria nimeää 1700-luvun henkeen tuunatun Mustaparran Päämajan. Seurustelu- ja ruokaravintola avataan lokakuussa ja tarjolla on muun muassa Mustaparran vodkaa, tervalikööriä, olutta ja viiniä, mutta Reijo lupaa myös hyvää musiikkia.

– Syyskaudella Päne Pänttäjä ja Tapsa Ollonen esiintyvät kuutena iltana. He ovat tehneet uutta Iisakki Mustaparta-musiikkia. Tietenkin myös Elina ja Esa yhtyeineen esittävät vanhaa ja uutta ohjelmistoaan. Lisäksi Kokkolasta kotoisin oleva Simodeus laulaa lauluja Bonsdorffista, joka oli Iisakin kaveri. Myös pikkujoulukaudella on joka viikonloppu elävää musiikkia tulossa.

Tornion ravintoloiden ohella Reijo Angeria pyörittää Ylläksellä ravintolamaailma Taigaa pari kotimaista nimibändiä viikossa plus stand uppia-pohjalta. Lisäksi hän on osakkaana Yöväenliikkeen Tower-ravintolassa ja tietenkin ideoi kaikenlaisia tapahtumia turisteille.

pikkuberliiniTornionkhTornion kaupunginhotellin Tanssipikkujoulut: Janne Tulkki & Tulinen sydän (7.11.), Öiset kulkijat (8.11.), Susanna Heikki & Karavaani (14.11.), Sami Hakala & EQ (15.11.), Jukka Lampela & Lapponia (21.11.), Susanna Sakko & Onnenpotku (22.11.), Ässät (28.11.), Merja Juutinen & Hurmurit (29.11.), Kari Vepsä & Onnenmaa (5.12.), T.T. Purontaka & Tähtitaivas (6.12.), Marita Taavitsainen & Koivu (12.12.), Jettiset (13.12.)