Motelli Skronkle ja Moses Hazy mukana Oulun SOJO!-vaihtoehtofestivaaleilla

Motelli Skronkle

Kulttuuriosuuskunta Surnu järjestää ensimmäisen SOJO! -kaupunkifestivaalin 28.11. – 1.12.2012 Oulussa. Luvassa on runsaasti elinvoimasta musiikkia ja performanssia valtavirtojen ulkopuolelta. Ilmaista ja ikärajatonta päiväohjelmaa on Kulttuuritalo Valveella sekä kohtuuhintaisia iltaklubeja ympäri Oulua.

Festivaalin itseoikeutetuksi päätösesiintyjäksi on saatu Motelli Skronkle. Kajaanissa vuonna 1983 syntynyt vaihtoehtomusiikin, teatterin ja performanssin maailmoja venyttelevä ja yhdistelevä veteraanikokoonpano esiintyy lauantaina 1.12. ensimmäistä kertää Oulussa pitkään, pitkään aikaan.

Muina kovina etelän vahvistuksina juhlille voidaan mainita jännittävän hypnoottinen roots-yhtye Talmud Beach ja power pop-trio Little Small Somethings, joka koostuu muun muassa Kotoisat Sävyt- ja Suomen Tulli-yhtyeistä tutuista soittajista. Molemmat yhtyeet esiintyvät ensimmäistä kertaa Oulussa.

Ohjelmiston runkona toimii elokuussa Oulun Juhlaviikoilla kantaesitetty, tajunnan räjäyttävä Raunio-ooppera, jonka kolmen esityksen ympärille muu festivaalin ohjelma rakentuu.

Suoraan oopperalavalta on juhlille löytynyt esiintymään useita Surnu-teatterin kantavia voimia sisältäviä bändejä, kuten pitkästä aikaa esiintyvä, Suomen parhaaksi livebändiksikin rankattu Moses Hazy ja tulevaisuudet toivot Blood Sausage Boys, Tommi Saha & Vapaat Kuviot, Matalat Majat ja Tuomas Henrikki & Black Peräkärry.

Iltaklubit järjestetään 45 Specialissa, Nuclear Nightclubilla ja Ykän pubissa, ja sisään tulee pääsemään palvelumaksuineen viidellä eurolla per ilta. Valveen lisäksi vapaamuotoista iltapäiväohjelmaa on tarjolla myös lauantaina Kulttuuribingolla ”Soppaa ja suhinaa”-klubin muodossa.

Ke 28.11. @ 45.Special: Moses Hazy, Tuomas Henrikki & Black Peräkärry .

To 29.11. @ Nuclear Nightclub: Rockmans, Tommi Saha & Vapaat kuviot, Little Small Somethings

Pe 30.11. @ Ykän pub: Talmud Beach, 2-7 miehen trio

La 1.12. @ 45.Special: Motelli Skronkle, Matalat Majat, Rauni O.

Kuuntele muutamaa  SOJO-bändiä  täältä:   http://soundcloud.com/surnu/sets/sojo-kebox