Mister Blues Pepe Ahlqvist Tornioon ja Kemiin

Rouhean sielukasta bluesääntä Pepe Ahlqvistiä kuullaan ensi viikolla Meri-Lapissa. Hänet nähdään parin Ylläksen esiintymisen jälkeen Tornion Pikku Berliinissä 11.4 ja Kemin Ankkurissa 12.4. Keikoilla häntä säestää roots-musiikin huippunimi, Olli Ontrosen johtama Mighty Shitty.

Blues on pitänyt Ahlqvistin leivässä jo yli 40 vuotta. Hän on tehnyt työtä monipuolisesti ja takana on jo yli 5000 keikkaa. Soolo- ja ja duokeikkojen lisäksi Pepe vierailee mielellään myös eri yhtyeiden ja bigbandien solistina. Monista bändeistä, jonka kanssa hän on keikkaillut viime vuosina aktiivisin on ollut SF Blues, jonka hän perusti Heikki Silvennoisen ja Dave Lindholmin kanssa vuonna 2002.

Suomi-Bluesista puhuttaessa Pepen nimi nousee monella ensimmäisenä mieleen. Hänen voidaankin sanoa perustaneen Suomeen ”ensimmäisen oikean bluesbändin” Chicago Overcoatin, joka noteerattiin kunnolla. Ensin Blues Newsin porukka julkaisi yhtyeeltä EP:n, jonka jälkeen siitä kiinnostui Love Records ja ilmestyivät mainiot albumit Chicago Overcoat (1978) ja Eyesight To The Blind (1979).

Hänen musiikilliseen historiaan kuuluvat myös muun muassa yhtyeet Charlies, Pepe Ahlqvist Band, Sunset Boulevard, H.A.R.P., The Rolling Tumbleweed, Oiling Boiling Rhythm`n Blues Band ja Tuomari Nurmion Meatballs.

 ”Ei Suomessa bluesilla kultakantaan pääse. Silloin lihavina vuosina, joskus 1990-luvun alussa mä itse yllätyin, kun biisistä Back to the river tuli pieni hitti ja vielä tänäkin päivänä sitä pyydetään keikoilla. Muutenkin Harpin levyt myivät hyvin. Tehtiin viisi albumia ja kierrettiin Keski-Eurooppaa, mutta tuli lama ja häivyttiin luonnollisen poistuman kautta.” (Pepe Ahlqvist)

New Orleansissa kuvattu video ja Pepen suurin hitti Back to the river kuullaan myös Meri-Lapin keikoilla

 

Pepe ja harpistit Dave Lindholm & Little Jenny Boman vauhdissa Kalottjazz & Bluesissa 2002 Haaparannalla

Pepen suosikin Fleetwood Macin laulukirjasta All your love roilaisen Wristshakersin kanssa esitettynä

Pepe ja Kokkolan ylpeys OJO!: http://limetv.fi/lime2/?q=node%2F438