Kolme Kovaa Keikkaa Perjantaina 27.11.
ShaunBooker2

Sean Carney ja Shaun Booker Kemin ANKKURIssa klo 23.00.

yksiKeväällä soul- ja blueslaulaja Shaun Bookerin ja kitaristi Sean Carneyn kiertue kurottautui Ouluun asti. Nyt heitä kuullaan pohjoisempanakin, Kemissä.

Tykkiparia komppaa Wentus Blues Bandistä tutut basisti Robban Hagnäs ja rumpali Daniel Hjerppe ja oman mojovan lisänsä soittoon tuo rovaniemeläislähtöinen kitaristi Kepa Härkönen.

Amerikkalaisparin vastaanotto huhtikuussa oli niin riemukas, että uusintakiertueeseen oli aihetta. Blues-Finland. comin haastattelussa Shaun uhkasi jopa muuttaa Suomeen: ”Täällä ollaan kiinnostuneita tarinastani. Ehkä teen vielä joskus niin kuin Eddie Boyd ja muutan tänne. Nuorempi poikani on 14-vuotias. Kun hän pääsee lukiosta, voisin tulla tänne jäädäkseni, ihan totta!”

Lukekaapa Pasi Tuomisen syvähaastattelu ja asiantunteva keikka-arvio kokonaisuudessaan  täältä.

petterisariola3

Petteri Sariola Ylläksen talvikauden avajaisissa SELVÄ PYYssä klo 21.30.

kaksiKerkeäkätinen kitaristi Petteri Sariola on ilmiö. Nuori mies osaa panna hyrskyn myrskyn, soittaa ja laulaa vimmalla sielunsa ulos, mutta kaikki on kontrollissa.

Hän on ällistyttänyt kuulijoita lähes tuhannella soolokeikalla ympäri Euroopan, Amerikan ja Japanin ja saanut miljoonia katselijoita YouTubessa.

Eikä Sariola suostu tanssittamaan sormiaan vain akustisen kitaransa kielillä, vaan hän lyö eri tavoin soittimensa koppaa ja kieliä ja kuulostaa kokonaiselta bändiltä.

Mies on täynnä notkeaa funkkia ja hänen energia tuo mieleen Lenny Kravitzin.

Hän on levyttänyt kolme albumia  Silence!, Phases ja Through The Eyes Of Others, joista viimemainittu on julkaistu Euroopan lisäksi myös Amerikassa.

Sariolaa on muistettu muun muassa Helsinki Funk Awardsien kunniapalkinnolla ja Nokian nuori kyky-stipendillä.

Tarina kertoo, että Petteri kehitti oman  slam-kitaransoittotyylinsä, kun ei löytänyt teini-iässä bändiinsä jäseniä. Sittemmin soittokavereita on riittänyt. Nykyään hän on sooloilun lisäksi rockbändin Dead Sirius 3000 nokkamies ja esiintyy myös serkkujensa kanssa jazzyhtyeessä Northern Governors.

Petteri Sariola on tunnettua Pokeloiden musiikkisukua. Hänen äitinsä on Eveliina, jonka jokainen 1960-luvulla varttunut muistaa mustavalkoteeveestä kansallispukuihin sonnustautuneiden vanhempiensa rinnalta laulamassa muun muassa Vaarilla on saari-laulua.

smashintopieces3

Smash Into Pieces Haaparannan PONDEssa klo 24.00.

kolmeJo kesällä Haaparannan Ponde North Rockissa taitonsa näyttänyt  korkeaoktaanista rockia soittava Smash Into Pieces  palaa yleisön pyynnöstä uudemman kerran rajakaupunkiin.

Kuutisen vuotta sitten örebrolaisbändi osallistui Ruotsin teeveen Talent-kisaan, mutta tippui semifinaalissa. Se tuli kuitenkin huomatuksi ja solmi levytyssopimuksen Ninetone Recordsin kanssa. Yhteistyö päättyi kuitenkin jo yhden Fading-sinkun jälkeen.

Kunniahimoinen ja nälkäinen nelikko ei antanut kuitenkaan  periksi, vaan julkaisi EP-levyn ja kiersi parin vuoden ajan ahkerasti Skandinaviaa, kunnes onnisti ja esikoisalbumi Unbreakable ilmestyi huhtikuussa 2013. Sen julkaisi Sony Musicin Gain-merkki, jolle ovat levyttäneet muun muassa Europe, Mustasch ja Hardcore Superstar.

Unbreakable oli  kotimaassaan yksi kuunnelluimmista metallialbumeista ja sinkkulohkaisu Colder nousi kakkoseksi Ruotsin rocklistalla. The Bandit Rock Awards-kisassa Smash Into Pieces palkittiin Swedish Breakthrough of the Year-tittelillä.

Vahvaäänisen Chris Adam Hedman Sörbyen poppoon kakkoslevy The Apocalypse Dj tuli ulos viime keväänä. Levyn avausbiisillä My cocaine  vierailee Elize Ryd Amaranthesta, johon Smash Into Pieces-bändiä on usein verrattu, koska se yhdistelee metalliin surutta niin poppia kuin teknoakin.