Mira Sunnari viimeistelee albumia ja johtaa Säröääni-kuoroa

– Enää yksi biisi äänittämättä. Muut on jo purkitettu ja viimesilausta vaille valmiina tai muutama on jo täysin valmiina, iloitsee laulajatar Mira Sunnari, joka on työstänyt pitkään ja hartaasti esikoisalbumiaan keminmaalaisen Kime Klementtisen Greatsounds-studiolla.

Esimakua albumista saatiin juhannuksen alla   Laulu  -sinkun muodossa  ja ensi vuoden alussa julkaistaan vielä toinen maistiainen nimeltä Paha tyttö.

– Biisi syntyi itseasiassa kesken levyprosessin. Olin ajatellut toiseksi sinkuksi ihan muuta, mutta sitten yhtenä iltana sain inspiksen muutamista sattumista.

– Minusta sananmukaisesti alkoi vain soljua uusi laulu ulos ja kun vein kappaleen treeneihin niin oli heti selvää että tästä tulee tosi hyvä, innostunut Sunnari kertoo.

Suurin osa keväällä 2013 ilmestyvän albumin lauluista on Miran itsensä kirjoittamia. Hänhän on tehnyt omia kappaleita pöytälaatikkoon koko ikänsä. Jo Miranda-nimellä vuonna 1995 julkaistu ensimmäinen sinkku  Naura vaan/ Mitä jää oli hänen kynästä. Pari biisiä levylle on tehnyt myös tunnettu muusikko Ape Anttila.

Albumin teko on ollut aikaa vievää puuhaa ja tanssikeikat Miralla ovat jääneet nyt vähemmälle ja hän on keskittynytkin enemmän firmakeikkoihin.

Levyn ilmestettyä hän aikookin rynnistää voimallisemmin keikkamarkkinoille ja kasata bändin. Meri-Lapissa häntä  kuullaan  seuraavan kerran pistokeikalla   Joulurock-tapahtumassa 22.12 Kemin Corner Inn-ravintolassa.

– Muistaakseni maaliskuulla oli myös erikoiskeikkaa pohjoisessa. Vedetään Mikko Alatalon kanssa Juice Leskistä  kemiläisten Paperitähtien säestyksellä.

Levyn teon ohella Miralla on ollut myös toinen projekti, joka on  pitänyt laulajan innostuksen korkealla, nimittäin kuoro Säröääni.

Sunnari kertoo, että kuoroajatus lähti liikkeelle Tornion Kivirannan vanhempainyhdistyksestä, jossa mietittiin porukalle yhteistä harrastusta ja yksi ehdotti kuoroa ja toinen taas häntä ohjaajaksi.

-Miehän innostun ideasta, mutta alleviivasin kaikille, että tässä kuorossa pidetään sitten  hauskaa. Sinne tullaan hakemaan voimavaroja arjen pyöritykseen. Siellä heittäydytään, nauretaan ja tottakai lauletaan, mitä nauramiselta kyetään, Mira huomauttaa.

Kuorossa kellään ei ole musikaalista taustaa, ja Mira sanookin, että on mukava katsella sitä oppimisen riemua, kun kaikki loksahtaa kohilleen.Laulut kuoro valitsee yhdessä ja Mira ne sitten pääosin sovittaa.

– Yleensä yritän  muokata kappaleet aina kuoron pirtaan sopivaksi. Eli sävellän kakkosääniä hieman helpommalle linjalle.

Yksikin äiti kerran tuumasi että ”en olisi ikinä uskonut että osaan laulaa äänissä!”

– Joskus tulee kuitenkin koomisia tilanteita, kun yritän keksiä mielikuvia, joilla saisin jonkin opetuksen perille. Silloin saattaa olla useampikin emäntä kyykyssä tukehtumassa nauruun, iloinen kuoronjohtaja tarinoi.

Tällä hetkellä Säröääni-kuorossa on mukana kymmenen naista ja yksi vieraileva mieslaulaja.

– Lisää miesääniä saisi mielellään tulla, sillä kyllä se vain niin on että ”soraäänet” antavat syvyyttä kivasti kokonaissointiin,  Mira  tunnustaa ja vinkkaa, että seuraavat Säröääni-kuoron harjoitukset ovat 9.1. Kivirannan koululla klo 18.00.