MIKAlta hieno video ja versio Ilta Tornionjoella-ikivihreästä

MikaJVideo

Viime kesän helteillä  suurella sydämellä musiikkia tekevät, laulaja  Mika Jefremoff ja lappilaisstudioiden kultasormi Pauli Ruuskanen saivat  päähänsä, että tehdään  video Ilta Tornionjoella-kappaleesta.  Ja jälkeä syntyi ja tässä lopputulos. 

Kuvauspaikaksi valittiin tietysti Meri-Lapin helmi Kukkolankoski ja kuvaajana  toimi Pauli ja lopullisesta editoinnista vastasi Rakkatexin Hannu Känsälä.

Muutama päivää ennen kuvauksia Mika oli purkittanut Tornionjoki-suosikista uuden version Studio Alassa Rovaniemellä. Hän lauloi  kappaleen jo esikoisalbumilleen Hetki lyö, sydän lyö (2011) , muttei ollut täysin tyytyväinen esitykseensä.

Nyt videolla ( ja myös TornioHaparanda-Greatest Hits-kokoelmalla) kuultavassa versiossa  Jefremoffin ääni soi aivan eri lailla, kiitos laulunopettaja Aki Alamikkotervon oppien.

Suuresta suosiostaan huolimatta Ilta Tornionjoella on  harvinaisen vähän levytetty kappale.  Tornionlaaksossahan laulu  kuitenkin on kuulunut jo pitkään  lauluiltojen ja kuorojen vakiohjelmistoon.  Parhaiten muistetaan Esko Rahkosen levytys vuodelta 1982.