Meri-Lappiin saapuvan Amaranthen suosio kasvaa levy levyltä
Amaranthe2

Amaranthen Elize livenä Kemin Satama Open Airissä 3. elokuuta

Samalla kun melodista metallia  taitavasti poppiin yhdistelevä tanskalaisruotsalainen Amaranthe juhli kuukausi sitten toisen albuminsa The Nexus ilmestymistä, yhtye vastaanotti kultalevyt ensimmäisen singlensä Hungerin myynnistä kotikaupungissaan Göteborgissa.

Hunger on lohkaisu Amaranthen debyyttialbumilta vuodelta 2012. Normaalin myynnin lisäksi sitä on ladattu netissä hurjat yli 3 miljoonaa kertaa ja siitä tehtyä videota on katseltu YouTubessa tähän mennessä 4 miljoonaa 291 000 kertaa. Viime vuonna video oli yksi Ruotsin katsotuimmista.

Kovaa vauhtia yhtye on  nousemassa maailmalla samaan kastiin kuin esimerkiksi Nightwish. Ennen tuoreen  The Nexus-albumin ilmestymistä julkaistiin tammikuussa nimikappaleesta video, joka maksoi enemmän kuin itse The Nexus-albumin teko. Sen on ohjannut Patric Ullaeus, joka vastasi myös  Hunger-videon ohjauksesta ja hän on työskennellyt myös yhtyeiden In Flames, Arch Enemy ja Dimmu Borgir kanssa. 

Vaikka sekstetti on valitellut, että Ruotsissa media on kääntänyt heille selkänsä, The Nexus-albumi on saanut erittäin hyvät arvostelut. Esimerkiksi Aftonbladet kehuu The Nexusta  sensaatiomaisen hyväksi levyksi, joka jää päähän soimaan. Helsingborgs Dagbladet taas kirjoittaa, että The Nexus, on parasta, mitä rahalla saa, jos haluaa kunnon kevätkiksit.

Ilmestyessään albumi  nousi, sekä Suomessa, että Ruotsissa Top10:een, mutta  erityisen suosittu yhtye on Japanissa.  Kannatusta löytyy muualtakin, niinkin eksoottisesta maasta kuin Tunisia.

Tarina nimittäin kertoo, kun Tunisian presidentti Ben Ali pakotettiin eroamaan vallankumouksen seurauksena vuoden 2010 lopussa, Amaranthe sai muutamaa kuukautta myöhemmin  kutsun esiintyä rauhanjuhlassa  ja yhtye oli tietysti mukana.

3. elokuuta Amaranthe esiintyy Kemin Satama Open Airissä. Näillä näkymin yhtyeen toinen   kesäkeikka Suomessa on Helsingin Tuska Open Airissä.