MERI-LAPIN COUNTRY CAMP kerää väkeä läheltä ja kaukaa

MeriLapin Country

Countrytanssin ja -musiikin ystäviä palveleva Meri-Lapin Country ry perustettiin Kemissä 13 vuotta sitten ja tähän asti suurin voimainponnistus jäsenille on  Meri-Lapin Country Camp-tapahtuman järjestäminen tulevana viikonloppuna 24. -25. 7. Kemin Vallitunsaaressa, Isohaaran voimalaitoksen kupeessa.

– Meille tulee kahdenlaista väkeä. On paikallinen yleisö, joka tulee perjantai- ja lauantai-iltana kuuntelemaan tapahtuman musiikkitarjontaa ja tapahtumavieraat, joita tulee ympäri Suomen ja  jotka osallistuvat iltaohjelman lisäksi heille järjestettyyn päiväohjelmaan, joka pitää sisällään muun muassa tanssinopetusta ja katsojaystävällistä tanssia niin ilottelun ja kisailunkin merkeissä, yhdistyksen varapuheenjohtaja Päivi Perttula kertoo.

Iltakonsertit pidetään Ravintola Puukerhon ulkolavalla ja perjantaina esiintymislavalle nousee erittäin suosittu Puolitaival Company. Yhtye on imenyt vaikutteita sekä vanhan kaartin laulajilta kuten Johnny Cash ja Willie Nelson, että uudemman polven edustajilta kuten Tim McGraw ja Trace Adkins. Yhtyeen keikkaohjelmisto koostuu country-, rock- ja blues- musiikista aina -60- luvulta tähän päivään asti.

Lauantaina tarjolla on musiikkia kahden orkesterin voimin. Illan kattauksen aloittaa kemiläinen Good Luck Charm. Tarjolla on rockabillya ja monipuolista rockia. He ovat julkaisseet ensimmäisen pitkäsoittonsa Rockin In The Moonlight vuonna 2012. Levyn kaikki 13 biisiä ovat kitaristi Jarno Tiihosen käsialaa.

Pääesiintyjänä on Jussi Syren & Groundbreakers, joka juhlii tänä vuonna 20- vuotista taivaltaan. Bändin yhdeksäs levy ilmestyi 2013 ja juhlalevy tulee syksyllä ulos. Tulevalta levyltä on julkaistu hiljattain sinkku My dreams of  yesterday – käännös Kari Kuuvan klassikosta Pienen pojan haaveet.