Matarinkiläinen MALIN BUSKA valmistautuu kuningatar Kristiinan rooliin

kristinaofsweden2Mika Kaurismäen The Girl King -elokuvan kuvaukset alkavat ensi helmikuussa Turussa, jonka jälkeen niitä jatketaan kevään mittaan Saksassa ja Ruotsissa.

Elokuva kertoo Ruotsin kuningatar Kristiinasta, joka hallitsi Ruotsia 1632 – 1654.

Hän hallitsi valtakuntaa parinkymmenen vuoden ajan. Hän nousi valtaan vain 7-vuotiaana. Kristiina oli ristiriitoja herättänyt persoona – hän pukeutui kuin mies, keskittyi taiteeseen ja hän luopui 28-vuotiaana kruunusta ja kääntyi katolilaisuuteen.

Kaurismäen epookkielokuvan budjetti on noin 6,5 miljoonaa euroa ja se on kansainvälinen yhteistuotanto Kanadan, Saksan, Ruotsin ja Suomen välillä.

kristinaofsweden3

Vuonna 1933 pääosan esitti Greta Garbo, nyt sen näyttelee 29-vuotias Malin Buska, joka on lähtöisin Ruotsin Ylitorniolta. Malin aloitti valmistautumisen kuningatar Kristiinan rooliin syyskuussa.

– Kristiinan rooli on unelmieni täyttymys. Rakastan Garbon elokuvaa, mutten anna sen vaikuttaa.  Kuningatar Kristiina on uskomattoman mielenkiintoinen ja kompleksinen persoona, joka koko ajan jaksaa yllättää. Annan hänen tulla ruumiseeni ja täyttää aivoni ja sieluni, Malin toteaa Screem-lehdelle.

Ennen elokuvauraansa Malin  on käynyt Malmön teatterikorkeakoulun ja näytellyt teatterirooleja niin Luulajassa, Malmössä, Tukholmassa kuin Uppsalassakin.

Valkokankaalla hänen läpimurtonsa tapahtui Björn Rungen ohjaamassa elokuvassa Happy End vuonna 2011. Sivuroolistaan hän sai Tukholman filmifestivaaleilla Rising star-tunnustuksen. Hänen viimeisin elokuva on trilleri  Snabba Cash – Livet deluxe, jossa hän näytteli serbiläisen mafiaperheen tytärtä Natalieta.