MARKUS Radio Musassa: ”Jari Sillanpää haastaa Olavi Virran!”
MarkkuTranberg14

MARKUS

Markus alias Markku Tranberg oli tamperelaisen Radio Musan vieraana. Aseman päätoimittaja Pentti Teräväinen jututti laulajaveteraania. Entisen kaulirantalaisen toivelevyjen ohessa, kelattiin mennyttä uraa ja puhuttiin vähän nykypäivästäkin.

Markus myöntää haastattelussa, että vuonna 1962 alkanut keikkaura on jo ehtoopuolella.

– Kyllä mää olen niin monta yötä valvonut, että eläkepäivät ovat jo ansaittuja. Pispalan Sällin kanssa olin viimeksi kahdeksan vuotta ja satunnaisesti  lähden keikalle vieläkin, jos tarvii,  Markus kertoo.

Iän myötä on tullut myös kaikenlaista vaivaa, viimeksi ongelmia on ollut jalkojen kanssa.

– Veri ei kiertänyt jaloissa, niinpä 2.päivä joulukuuta leikattiin. Kävelykeppejä en enää tarvi, mutta istua kyllä tarvii välillä.

Markus antaa laulunvuoron mielellään jo muille ja hänelle yksi ylitse muiden on Jari Sillanpää.

– Hän on ehdoton huippu. Hieno lauluääni ja hänen esiintyminen on niin vaivatonta. Olen kyllä tavannut keikalla.

– Minun mielestä ensimmäinen, joka kykenee haastamaan Olavi Virran, lataa Markus, suuri Virta-fani itsekin.

Radio Musan haastattelussa palataan myös Markuksen menneisyyteen. Jo pikkupoikana muusikot tulivat hänelle tutuiksi, koska hänen isä oli Kaulirannan valistustalon talonmies ja esiintyjät kävivät Tranbergeillä aina kahvilla. Hän sai istua esimerkiksi Tapio Rautavaaran polvella. Laulajan hänestä kuitenkin leipoi kylän kansakoulun johtajaopettaja Olavi Tissari. Robertinon O sole miosta kaikki alkoi.

Hitit Viimeinen kevät, Jos vielä oot vapaa ja Vain kotka lentää aurinkoon tekivät laulusta Markuksen ammatin ja veivät hänet etelään.

-Ensinnä Kajaaniin E-Musiikin palvelukseen. Tehtiin konsertteja Markku Suomisen ja Helena Kinnusen kanssa. Sitten Ouluun Viihde-Polariin ja sieltä Hämeenlinnaan. Välillä kävin Dannyn juttusilla, mutta aattelin, että se on niin kova talli, että jään jalkoihin. Siellä oli Kirkaa ja Pepeä.

Lopulta päädyin Tampereelle. Seppo Vuohelainen, soitti, että Kari Purhosen sijalle tarvittas` laulusolistia ja minä läksin, Markus tarinoi Pentti Teräväiselle.

RADIO MUSA tarjoaa parasta aikuisviihdettä, joka sopii kuulijoiden elämäntapaan. Hyvän mielen musiikkia tarjoava radio pysyy päällä aamusta yöhön. Kuuluu taajuudella 100,5 Mhz.

http://www.radiomusa.fi/

PenaT

Pentti Teräväinen