MARKUS KRUNEGÅRDilta albumi Rastlöst Blod

markusk2014Pellon Mämmilässä, äitinsä syntysijoilla, viihtyvältä ruotsalaispoppari Markus Krunegårdilta ilmestyy 4. kesäkuuta uusi albumi Rastlöst Blod.

Nimensä mukaisesti siltä ei puutu vauhtia ja vaarallista musiikkia. Ennakkotietojen mukaan vaikutteita on black metallista rytmibluesiin. Yhden biisin nimi on Invandrare blues.

Rastlöst Blod-albumista ilmestyi helmikuussa ennakkomaistiaisena singlevideo Du stör dig hårt på mig, jolla on mukana koko Krunegårdin perhe.

Markus on julkaissut viisi albumia omalla nimellään ja vaikuttanut kolmessa popyhtyeessä ja tehnyt yhteistyötä Ruotsin artistieliitin kanssa muun muassa Andreas Kleerupin, Veronica Maggion, Annika Norlinin ja Johnossin kanssa ja keikkaillut Lars Winnerbäckin ja Kentin lämppärinä.

Hänen läpilyönti tapahtui yhtyeessä Laakso ja Markusevageliet (2008) oli hänen ensimmäinen soolo, jolta laulu Jag är en vampyr valittiin Vuoden Lauluksi Ruotsin radion P3 Guld-gaalassa.

Markuksen toistaiseksi viimeiseltä levyltä Mänsklig värme (2012) hitiksi nousi laulu Askan är den bästa jorden.

www.rastlostblod.se

PS. Markuksen tuoreelta Spotify-listalta löytyvät mm. Juicen Kaksoiselämää, Jukka Kuoppamäen Maanantai ja Katri-Helenan Miljoona ruusua!