MARKKU KETOLA tavoittelee tangokuninkaan kruunua Seinäjoella

MarkkuKetola5– Moni oli hieman ihmeissään, kun saivat tietää, että olen menossa mukaan 22 vuoden jälkeen yrittämään tangokuninkuusvoittoa. Viimeiseen asti mietin ennen kuin kävin Helsingissä Ylen toimituksessa antamassa ääneni. Halusin kuitenkin kokea kaiken uudelleen, ettei jää mitään hampaankoloon ennen kuin olen keinustuoli-iässä, sanailee tuoreeltaan juoksulenkin jälkeen tavoitettu laulaja Markku Ketola Maarianhaminasta.

Vuonna 1993 hän sijoittui Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangokisassa Sebastian Ahlgrenin jälkeen heti toiseksi ja oli yleisön suosikki.

– Ääni on noista ajoista vahvistunut ja tulkintaa löytyy ihan eri tavalla. Muutama artisti ja ystävä  jo vuosi sitten ehdotti mulle kisaan lähtemistä, mutta näköjään piti kerätä uskoa itseeni, että uskaltautui tässä iässä mukaan, vaikka ikähän on vain pelkkiä numeroita, sanoo lokakuussa 50 vuotta täyttävä Ketola.

Puolisen vuotta sitten Markku Ketola muutti Haaparannalta Maarianhaminaan naisystävänsä luo ja on tyytyväinen ratkaisuunsa myös ammattimielessä.

– Jotenkin olin pimennossa siellä pohjoisessa ja turhaannuin siihen hiljaisuuteen.  Nyt on keikkaakin ollut ihan mallikkaasti ja uusia paikkoja tulee koko ajan lisää. Etelän keskukset ovat lähellä ja ruotsinsuomalaiset houkuttelevat minua sinne keikoille kuten ennen, joten kaikki on ok.

Uuden levyn Markku yrittää saada ulos viimeistään 27.10. , jolloin hän täyttää 50 vuotta. Tässä kuitenkin sitä odotellessa maistiainen  Umpisolmuun  , jonka sävellys on Markun ja sanat Sirpa Peltolan.

Vappuna Markku on keikalla Mäntyharjulla ja Lahdessa ja ensiviikolla hän laulaa  Ms Finlandialla, mutta entäs` Lappi ?

– Katotaan nyt, miten tuo tangokisa etenee. Tietysti kultaista kruunua tavoitellaan, mutta varmaa on kuitenkin, että heti juhannuksen jälkeen alkavat Umpitunnelin lauluillat Torniossa.  Se on jo 17. vuosi, huikkaa iloinen laulaja, ja painuu asioilleen.

Arto Junttila