MARI BOINE & MARY COUGHLAN Keitelejazziin

MariBSIELTÄ TÄÄLTÄ Äänekoskella juhlittavan Keitelejazzin neljästä päivästä kaksi on kypsynyt julkaisukuntoon. Perjantai 24.7. tulee sujumaan progressiivisen rockin merkeissä, lauantai 25.7. on monimusiikillinen naisten ilta. Yleensä lauantaina on kuultu festivaalin jazzillinen rautaisannos, mutta ensi kesänä päivä on omistettu naisille genreistä piittaamatta.

Saamelaiskulttuurin upein lähettiläs Mari Boine on tulossa, samoin loistava irlantilaislaulaja Mary Coughlan. Näitä maailmantähtiä lämmittelemään saapuu suomalais-ruotsalainen Elifantree sekä kaupungintalolla esiintyvä Mirel Wagner.

Perjantai-ilta teltassa on omistettu progelle, mutta hyvin monipuolisella kattauksella. Italialainen Premiata Forneria Marconi on progressiivisen rockin klassikkoyhtye, joka miellyttää varmasti kaikkia viime kesänä Focus-yhtyeeseen ihastuneita.

Wishbone Ash on kotonaan rockin ja bluesin välimaastossa, mutta myös sillä on selkeät progesävytyksensä. Yhtye on kuuluisa kahden lead-kitaran stemmasoitosta, ja Suomeen sillä on erityiset siteet, sillä toista kitaraa yhtyeessä soittaa Muddy Manninen.

Pulse – the Finnish Tribute to Pink Floyd tuo Häränvirran rannalle spektaakkelinsa. Ja kun Pink Floydia imitoidaan, myös valoshown on oltava viimeisen päälle. Siispä odotamme illan pimenemistä… Tätä kokemusta ei ole sytä hukata, ei korvilla eikä silmillä!

Perjantain telttakonsertin pohjustaa kaupungintalolla ranskalainen Journal Intime, joka tulkitsee Jimi Hendrixin musiikkia vain kolmen puhaltajan voimin, mutta uskomattomalla voimalla ja energialla.

Perjantain ja lauantain kansainvälisestä tähtisikermästä huolimatta Keitelejazz odottaa eniten yleisöä kaiken kansan keskiviikkoiltaan ja blues’n’roll-teemaiseen torstaikonserttiin. Noiden iltojen ohjelman julkistamisen aika koittaa lähiviikkoina.