Manserockin kultasormen pihdeissä Hämis Pellosta

– Kymmenen biisiä purkissa. Miksaukset tehty ja lopputulos kuulostaa tosi hyvältä, tuumaa tyytyväinen laulaja-lauluntekijä Jukka Koivumaa pellolaisesta Hämärästä Aamunkoittoon- yhtyeestä.

Hän bändinsä kanssa on ahkeroinut viime viikon  Mika Sundqvistin legendaarisessa MSL-studiossa.

– Pyysimme Mikaa mukaan, koska halusimme levyttää esikoisalbumimme henkilön kanssa, joka on tuottanut ja tehnyt suuria Suomirock-levyjä esimerkiksi Eppujen ja Popedan kanssa.

Mika Sundqvist ja työn alla Hämiksen debyyttialbumi

Mika Sundqvisthan tunnetaan kansan keskuudessa parhaiten Moottoripyörä on moottoripyörä-hitistään ja Tarja Ylitalon laulamasta menestyksestä Ei tämä tyttö lempeä anele, mutta arvokkaimman työnsä tämä musiikin moniosaaja on tehnyt juuri MSL-studiossaan.

Hän on tehnyt muun muassa yli 30 vuotta yhteistyötä Popedan kanssa, äänittänyt kolmetoista Juice Leskisen albumia ja tietenkin Eppu Normaalia.

Studiossa viimehetken kitaratuplauksia!

Hän on avainhenkilö Manserock-soinnin takaa, jota kuullaan viljalti viikon päästä 25.1. ensi-iltaan tulevassa Timo Koivusalon elokuvassa Vuonna85.

Itse asiassa koko termi Manserock lanseerattiin, kun Mikan bändin Alwari Tuohitorven ja Juicen yhteiskiertueelle vuonna 1975 piti keksiä nimi ja Leskisen päässähän se syntyi.

Innostunut Jukka Koivumaa Hämärästä Aamunkoittoon-yhtyeestä kertoo, että sinkkulohkaisu julkaistaan aivan lähiaikoina ja pitkäsoittokin, ehkä jo kevään kuluessa.

Yhtyeellähän oli levytyssopimus Suomen Musiikin kanssa, jonka talliin kuuluu muun muassa Jukka Poika, mutta viime vuoden lopussa diili purettiin.

– Odottelu Suomen Musiikin kanssa alkoi jo tuntua turhauttavalta. Onneksi purkaminen meni hyvässä yhteisymmärryksessä, helpottunut Koivumaa sanoo.

Hämis ehti tehdä yhtiölle yhden sinkun Vailla rakkautta vanhenen, jonka tuotti Janne Haavisto ja se pärjäsi hyvin latauslistoilla, mutta toisen sinkun  piti putkahtaa ulos viime elokuussa, ja kun mitään ei tapahtunut, Jukan mukaan oli, aika heittäytyä ns. vapaataiteilijoiksi.

– Suomen musiikilla oli ilmeisesti kiireinen aikataulu, johon ei oikein mahuttu, mutta parasta aikaa käydään neuvotteluja uusien levy-yhtiöiden kanssa. Mutta miten niissä käy, siitä sitten myöhemmin, Jukka kuittaa.