Mainiota runonlaulantaa TAKARAJAN KARAJANILTA Sodankylästä
takarajankarajan1

Takarajan Karajan: Jussi Ojuva & Jukka Tarkiainen

Takarajan Karajan tulee Sodankylästä. Yhtyeessä vaikuttavat lauluntekijä Jussi Ojuva ja bändimuusikko Jukka Tarkiainen.

takarajankarajankansiKoti-ikävä on kaksikon ensimmäinen pitkäsoitto. Tummasointuisella, muttei yksisoutuisella levyllä,  Takarajan Karajan flirttailee suomalaisen runon kanssa. Rock-,pop-, iskelmä- , folk-ja  rautalankapohjaista musiikkia on sävelletty omien tekstien lisäksi Dan Anderssonin, Marja-Leena Mikkolan, Lassi Sinkkosen, Kaarlo Isotalon, Aulikki Oksasen ja Harri Kumpulaisen runoihin.

Koti-ikävä on harmoninen ja melodinen kokonaisuus. Sillä ei remelletä ja voima on runoissa. Tunnelmat vaihtelevat, karvaasta makeaan  ja hengenheimolaisuutta on ainakin Tom Waitsiin ja Hectoriin, vaikka itse sijoittavatkin itsensä alternative singer-songwriter-koulukuntaan.

Takarajan Karajanin esikoislevyn on julkaissut turkulainen kustantamo turbator, joka on tunnettu kirjallisista julkaisuistaan. Aiemmin pienyhtiöltä  on ilmestynyt levyjä myös nimiartisteilta kuten Eino Grön,  Anneli Saaristo, Matti Rag Paananen ja Mikko Perkoila.

Takarajan Karajanin runonlaulaja on  Jussi Ojuva, joka julkaisi pari vuotta sitten Juovasusi-nimellä  runollisen Muistoloukku-ceedeen, joka pohjautuu Ilkka-Juhani Takalo-Eskolan, Vesa Suomalaisen, Kaarlo Isotalon ja Harri Kumpulaisen teksteihin. Jussi aloitti musiikinteon jo 1970-luvulla serkkunsa  Sakari Lehtisen kanssa. Pohjoisessa hän  on vaikuttanut muun muassa yhtyeissä NitroHumppa, Peni Äs ja Rainer Wahlroosin yhtye.

Jukka Tarkiainen on taas musiikkimies, joka myös valokuvaa ja elokuvaa. Hän on aiemmin tunnettu Jalla Jalla- ja Desert Planet -yhtyeistä, jotka molemmat ovat menestyneet indietasolla myös kansainvälisesti.  Koti-ikävä-levyn yksi helmistä on Tarkiaisen tekemä  Signaali-kappale, josta alla video.

Levyä voi  tilata:
takarajankarajan@gmail.com
Hinta: 12,50 € sis postimaksu Suomeen.
Saat ohjeet maksuun vastauspostissa.
Toimitusaika 1-3- päivää.