Maailmat kohtaavat Haaparannalla

pajalaTataw2Kun tunisialaislähtöinen tähtilaulaja Amina Annabi ja Jordin voimakaksikko Erling Fredriksson (basso) ja Jan Johansson (haitari) yhdistivät voimansa, syntyi maailmanmusiikkiyhtye Pajala Tatawin.

Se sai alkunsa viime vuosikymmenellä Kiirunan Rallarfästeillä ja ensimmäinen virallinen keikka oli vuonna 2008 Pajalan Meänfestivaaleilla. Kokoonpanoon kuuluvat tällä hetkellä myös kitaristi Alexander Lindgren ja rumpali Tomas Isacsson.

Kun Tornionlaakson melankoliset ja kuumat hiekka- aavikon laulut kohtasivat livenä, syntyi jotain ainutlaatuista.

Tänään yhtye julkaisee ensimmäisen albuminsa Linköpingin kansanmusiikkifestivaaleilla. Pohjoisessa yhtye konsertoi 17. lokakuuta Haaparannan Folkets Husillä klo 20.30. Suomen aikaa. Lämppärinä toimii kalixlainen Sopranos-kuoro, jota kuullaan myös yhtyeen taustalla. Seuraavana iltana Pajala Tatawin esiintyy vielä Jällivaarassa.

Pajalatataw3

On hienoa, että yhtyeen musiikkia on tallennettu nyt myös Pajala Tatawin-levylle, sillä Amina Annabin soolouran takia, yhtyettä näkee turhan harvoin keikoilla.

Hänet tunnetaan kansainvälisissä musiikkipiireissä. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Afrika Bambaatan, Manu Dibangon, Yellow Magic Orchestran ja Peter Gabrielin ja Malcolm McLarenin kanssa.

Hän myös näyttelee ja jokainen ranskalainen tuntee hänet . Ainakin vuoden 1991 jälkeen, jolloin hän edusti Ranskaa Eurovision laulukilpailussa Roomassa ja hän jakoi voiton Carola Häggkvistin kanssa, mutta jäi kakkoseksi, koska hänellä oli vähemmän kymppejä.