Maailmalta: ROCKIN` VICKERSILTÄ uusintajulkaisu Lemmy-faneille

Layout 1Viikon päästä 16.4. on taas kansainvälinen Record Store Day ja sen kunniaksi muun muassa  espanjalainen Munter records julkaisee rajoitetun 1600-kappaleen uusintapainoksen blackpoolilaisen Rockin`Vickersin sinkusta Dandy/ I Don’t Need Your Kind.

Kyseessä on sittemmin Lemmynä tunnetun Ian  Kilmisterin uran toinen levytys, jossa hän revitteli kitaristina, joten ei ole epäilystä, etteikö uusintapainos vanhan ajan kansilla, mene kaupaksi alta aikayksikön.

Sinkun ensijulkaisusta tulee lokakuussa kuluneeksi 50 vuotta. A-puoli Dandy on Kinksien Ray Daviesin käsialaa ja sen tuotti Shel Talmy, jolla oli sormensa pelissä muun muassa the Whon My generation-biisissä.

Kaikkiaan Rockin` Vickers (1963-1967)  teki neljä sinkkua, joista yksikään ei menestynyt. Dandy-sinkku julkaistiin myös jenkeissä, mutta sijoitus oli parhaimmillaan Billboardin listalla sijalla 93.

Dandy-sinkulla  yhtye esiintyi kokoonpanossa: Harry Feeney (laulu), Ian Kilmister (kitara), Ciggy Shaw (rummut) & Steve Morris (basso).

Kaikkinensa uusintapainos on mukava yllätys. Harmi vain, että levyn kylkiäisenä lainataan  amerikkalaisen Ugly Things-lehden Mike Staxin RV-historiikkia, jossa erityisesti suomalaisen korvaan särähtää lause: “Although they failed to crack the UK charts, the Vickers scored a Number 1 in Finland, where they played to packed stadiums.” (Pitempi versio tuosta onnahtelevasta biosta löytyy  kokoelma-CD:ltä The Rockin`Vickers: The Complete: It`s Alright! (RPM))

Lue myös LEMMY ei käynyt 1960-luvulla Suomessa, Lapissakin vain Pellossa kääntymässä vuonna 1985