Luova Tuho-levyllä PALEFACE meets AILU VALLE

Paleface on eksynyt Luova Tuho-albumillaan Saamenmaahan. Jostain paljon kauempaa-kappaleessa Utsjoen Kaamasmukan räppäri Ailu Valle pöllyttää Kalkkilaivan Kapteenia ja rökittää hänet sanansäilällään mennen tullen.

AiluValle2

Vaikka biisi sanoillaan viekin räpin juurille Afrikkaan, ei se ainakaan joikuperinteelle kunniaa tee. Aivan turha on biisin alkuun ja loppuun sämplätty Saamenmaan isän Nils-Aslak Valkeapään joiku, mutta tiedän, mitä Aillohas tähän sanoisi, siellä jossain pilven reunalla: ”Jokainen tekee, mitä haluaa, eikähän se minulle kuulu.”

Tämä on tätä päivää. Kierrätyshän on hyvä asia ja räp-musiikissa on paljon hyvää. Palefaceä en syytä luonnonvarojen väärinkäytöstä, sillä musiikkia ei ole tehty museoitavaksi. Palefacehän tekee taitavasti saman kuin Jori Hulkkonen omalla sektorillaan, sekoittaa myllyssään vain eri musiikkiaineksia.

Luova Tuho-levyllään hän viljelee edelleen suuria sanoja ja nokkelia laineja, tekee vallankumoustaan. Musiikissa Afrikka ja Karibia ja siinä sivussa vähemmistöt saamelaiset ja mustalaiset ja heidän musiikki ympätään tiiviiseen pakettiin.

Ailu Vallen lisäksi Palefacen soololla vierailevat myös muun muassa Tuomo ja Jonna Tervomaa.