LTW20v: Enemmän tatuoijia kuin koskaan!

Lapland Tattoo Weekend järjestetään ensi viikonloppuna 10.-11. helmikuuta 2017 Tornion Torandassa. Tapahtuma täyttää kunnioitettavat 20 vuotta, minkä kunniaksi paikalla on enemmän tatuointiartisteja kuin koskaan aiemmin. Yhteensä tatuointiartisteja on tulossa Torandaan yli 50.

LTW esittelee eri tyylilajien guruja Indonesian perinteisen tatuointitaiteen taitajista aina Californian new schoolin mestareihin:

– Indonesialainen Durga vaalii perinteikästä tatuointikulttuuria niin tekovaltaan kuin kuva-aiheiltaan, joiden juuret ovat syvällä ihmiskunnan historiassa. Tatuointitekniikka on tuhansia vuosia vanha. Jack Matisse on black n’ greyn spesialisti ja tulee Seattlesta. Dustin Burstilla on puolestaan persoonallinen tapa lähestyä realistisia tatuointeja, esittelee rovaniemeläisen Ironbeard Tattoon Jari Partanen, joka on ollut mukana alusta saakka koko tapahtuman historian ajan.

Parissakymmenessä vuodessa LTW on kasvanut pienemmän harrastajapiirin kokoontumisesta koko kansan juhlaksi, joka on ottanut paikkansa pohjoisen ihmisten sydämissä.

– Kulttuuri muuttuu jatkuvasti. Uusia tekniikoita ilmestyy joka vuosi, mikä johtuu alan kasvusta ja markkinoiden laajentumisesta. Samoin uusia tyylejä tulee koko ajan. Kaiken kaikkiaan ala muuttuu koko ajan parempaan suuntaan. Uudet toimijat tuovat yhä enemmän ammattimaisuutta ja tatuointiala sulautuu marginaalikulttuurista kaikkien saavutettavissa olevaksi, arvioi Partanen.

Tapahtuma on avoinna perjantaina klo 17-02.30 ja lauantaina 12-02.30. Tapahtuma on ikärajaton molempina päivänä klo 20.00 saakka. Toranda Express -bussi kuljettaa väkeä Haaparannasta ja Torniosta molempina iltoina klo 20 ja 21. Paluukuljetukset ovat puolenyön jälkeen non-stop.

Lisätietoja: www.laplandtattoo.com/