LORDI löysi piirtäjät Kemistä levynsä erikoispainokseen

Mana by Sanna Vakkala

Kemiläislähtöiset sarjakuvataiteilijat Sanna Vakkala ja Henriikka Klint-Connelly on valittu piirtäjiksi Lordi-yhtyeen uudelle sarjakuva-albumille. Mr. Lordi näki kaksikon töitä ensimmäisen kerran Kemin uudessa sarjakuvanäyttelyssä ja vaikuttui näkemästään. Sarjakuva-albumi julkaistaan Lordin uuden Killection-levyn yhteydessä markkinoille tulevassa erikoisboksissa ja se tavoittaa yhtyeen fanit ympäri maailman.

– Sarjakuva-albumista tehdään hyvin todennäköisesti myös erikseen myytävä painos, arvioi Mr. Lordi.

Kemin sarjakuvakeskuksen hallituksessakin toimiville Vakkalalle ja Klint-Connellylle ainutlaatuinen työtarjous oli iloinen yllätys.

– Vaikka projektista puhuttiin alustavasti Kemin sarjakuvakeskuksessa jo kesällä, niin olihan se silti yllätys kun yhteydenottopyyntö lopulta tuli. Lordin tuotantoa on tullut kuunneltua alakoulusta lähtien, joten lienee kohtuullista tunnustaa, että tämä toimeksianto on lapsuuden unelma, jota en tiennyt minulla olevan ennen kuin se tapahtui, sanoo Vakkala.

– Tuntui aivan epätodellisen huikealta päästä työskentelemään loistavan tiimin kanssa ja tuoda eloon näitä kauhistuttavia ja upeita hirviöitä kieroutuneisiin tarinoihin, joita albumin kappaleet kertovat. Otin kaiken ilon irti piirtäessäni tavanomaisesti suloisen tyylini sijasta synkkää kauhusarjakuvaa, kertoo Klint-Connelly.

Vakkalan ja Klint-Connellyn lisäksi sarjakuva-albumille on tehnyt piirroksia itse Mr.Lordi ja myös aikaisemmille Lordin albumeille piirtänyt rovaniemeläinen Kaarle.

Yhtyeen kymmenes levy ja sarjakuva-albumi julkaistaan tammikuussa. Vuonna 1992 perustettu Lordi lukeutuu kiistatta Suomen menestyneimpiin vientituotteisiin, jonka oma visuaalinen maailma on hurmannut miljoonat kuulijat ympäri maailman. 31. tammikuuta AFM Records julkaisee yhtyeen uuden Killection-albumin. Lordin kymmenes studioalbumi on jo ennen julkaisuaan saanut aikaan hyvää värinää ollen yhtyeen tähänastisen tuotannon ehdottomasti omanlaisensa kokonaisuus.

Uusi levy johdattaa hirviöviisikon myös kahden kuukauden kiertueelle ympäri Euroopan. Eurooppalaislavoja tasaiseen tahtiin viime vuodet kiertänyt Lordi nauttii tällä hetkellä huimaa keikkasuosiota myös kotimaassaan: Viime joulukuussa keikka Tavastialla myyntiin pikapikaa loppuun, ja viime kesänä nähty keikka Hyvinkään Rockfestin lauteilla ampui kentän täyteen. Ensi keväänä Lordin Euroopan kiertue päättyy kuuteen kotimaan keikkaan, jotka ovat Seinäjoella, Kempeleessä, Jyväskylässä, Nivalassa, Tampereella ja Helsingissä.