LORDI levytti uuden albuminsa Speden entisellä piilopirtillä Muoniossa

LordiMeso2

Lordi-yhtyeen seitsemäs albumi, joka kantaa salaperäisesti vielä alkukirjaimia SFO ilmestyy ensi Halloweenina.

Heinäkuun yhtye on ahkeroinut tuottaja Mikko Karmilan johdolla Torassieppijärven rannalla, viihdetaiteilija Spede Pasasen entisellä mökillä Mesopotamiassa.

Paikan nykyinen omistaja Kyösti Rantamaa sai yhteydenoton varhain keväällä. Lordi halusi Amerikan sijaan levyttää vaihteeksi Lapissa.

CMX:n Janne Halmkrona oli keksinyt ehdottaa entistä Speden mökkiä Mr Lordille alias Tomi Putaansuulle.

-Kyllähän arpelalainen aina arpelalaisen löytää, vaikka heinäsuovasta, Kyösti heittää, sillä näiden kolmen herran yhdistävä tekijä on juuri Tornion Arpela.

– Jannen isän tunnen hyvin ja sitä paitsi Tomin äiti Aino, omaa sukua Pohjanen, asui meidän naapurissa, joten paljon on meillä

KyostiLordi

Kyösti Rantamaa

yhteistä juttua riittänyt Mr Lordin kanssa, Kyösti kehaisee ja sanoo yhteisiä kuvioitakin suunnitellun.

-Hauskaa tässä on myös, että Uuno Turhapurot kuuluvat Lordin kiertuebussin vakiovarusteisiin ja täällä Muonion mökillähän ne suurimmaksi osaksi syntyivät.

Rantamaa on tyytyväinen, että luova hulluus elää yhä Mesopotamiassa. Sen hän lupasi myös Spede Pasaselle, kun tekivät  kaupat mökistä vuonna 2001. Kyösti toivookin, että muutkin taiteilijat paikan löytävät.

Hänellä ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa epätavallisista kesävieraistaan ja he ovat tulossa uudestaankin, kukin omien perheidensä kanssa.

– Siistiä porukkaa ja mukavia poikia olivat. Ei siellä viinan kanssa ole läträtty. Välillä ovat paiskineet töitä aamuneljään asti. Tomi on kokkaillut, ovat saunoneet ja pitäneet hauskaa hillitysti, Kyösti kertoilee.

Mutta tänään Mesopotamian portti on taas auki. Lordi on työnsä tehnyt ja pannut pillit pussiin ja viikonlopuksi yhtye lentää keikalle Rock Of Ages-festivaaleille Saksaan.

LordiliekitLORDI-albumit: Get Heavy (2002),  The Monsterican Dream (2004), The Arockalypse (2006),  Deadache (2008), Babez for Breakfast (2010) ja To Beast Or Not To Beast (2013)

Mesopotamia-linkki: http://vaylanpyorre.blogspot.fi/2010/04/speden-syntymasta-80-vuotta-muoniossa.html

 LordiSpedelooppi