LONEY DEAR ja JESUS CHRIST SUPERSTAR Haaparannalla

Norrbottenin Kamariorkesterilla on tapana tehdä rohkeita ja odottamattomia tuotantoja eri alojen muusikoiden kanssa ja mikä sopisikaan paremmin kuin yhteistyö Loney Dear`n eli Emil Svanängenin kanssa, jonka musiikkia joku on luonnehtinut juuri kamaripopiksi.

LONELYD

LONEY DEAR

He esiintyvät yhdessä Haaparannan Folkets Husissä perjantaina 21. marraskuuta klo 19.30 Suomen aikaa.

Loney Dear on multi-instrumentalisti, jonka ensimmäinen instrumentti oli syntetisaattori ja musiikki, josta piti oli Kraftwerkin, A-Han ja Brian Enon.

Hänen kaipuun täyttämiä ja hellyttäviä  popbiisejä on verrattu muun muassa Belle & Sebastianin luomuksiin, mutta hänen sovituksiensa fokus muuttuu koko ajan.

Hän innostuu helposti kaikesta. Orkestereiden ja isojen urkujen käytöstä hän on saanut uutta potkua ja lähentynyt klassista musiikkimaailmaa.

Kymmenessä vuodessa hän on julkaissut seitsemän albumia ja kiertänyt maailmaa muun muassa Andrew Birdin kanssa.

JesusCSLegendaarinen rockmusikaali Jesus Christ Superstar täyttää 40 vuotta. Kaksi vuotta vuotta sitten Tim Ricen ja Andrew Lloyd Webberin luomuksesta kiersi suuria areenoita kaikkien aikojen näyttävin versio.

29. marraskuuta nähdään huippuäänentoistolla varustetussa Haparanda Folkets Biossa klo 20.00 Suomen aikaa Birminghamissa taltioitu  esitys, jossa Judas Iskariotin roolin näyttelee palkittu koomikko ja musikaaliartisti Tim Minchin ja Maria Magdalenana nähdään Melanie C(hisholm) (x-Spice Girls) ja kuningas Herodeksena BBC:n suositun radion aamushown isäntä Chris Moyles.

Jesus Christ Superstarin ohjaajana toimii Laurence Connor ja elokuvan kesto on 1 tunti 44 minuuttia.

Molempien tapahtumien järjestelyissä on mukana Haparanda Teaterförening, joka lisäksi järjestää  loppuvuodelle vielä bussimatkan Luulajan kulttuuritalolle 6.12., jossa Norrbotten Big Bandin solistina on Lisa Nilsson. (Ilmoittautuminen viimeistään 19.11 ja bussi lähtee  Folkets Husilta klo 17.45 Suomen aikaa.)