LIMATOR Torniosta on aivan jotain muuta

Limator15c

Torniolainen kulttitrio Limator julkaisee ensimmäisen oikean levynsä miltei tasan 24 vuotta yhtyeen perustamisen jälkeen.

Roku records huolehtii Keropudas  Barbeque-EP-levyn valtakunnallisesta jakelusta ja vinyyli tulee kauppoihin 15. lokakuuta.

– Ihmeiden aika ei ole ohi, vaikka odottavan aika voi olla joskus pitkä, sanoo Limatorin laulaja Samuli Pörhölä tyytyväisenä, kun  levy on saatu vihdoin viimeisteltyä.

– Mahdollisuus levyn tekoon tuli Peräpohjola Dream –kappaleen siivittämänä alkuvuodesta. Roku Moguli Hirvaalta kannusti ja tiukan väännön jälkeen valittiin kahdeksan kappaletta laajasta valikoimastamme tälle levylle.

Samulin lisäksi Limatorissa musisoivat edelleen Petri Koponen ja Jyrki Hakomäki, sillä yhtye ei ole koskaan virallisesti hajonnut.

– Alussa perusjalkana oli riffipohjainen punkrock hevimaustein ja samaa se on tänäänkin. Tosin  puhtaan kakofonian sijaan nykyisin aihiot ovat hivenen pitemmälle mietittyjä, Samuli vakuuttaa.

1990-luvulla Limator julkaisi viisi demoa; kasetit Tehdas , Venäjä ja Heohyää ja CD:t Etelä ja Limatornium.

– Muistan, että Soundin legendaarinen demo-setä lyttäsi jonkun meidän alkuaikojen tuotoksen ja Radiomafia soitti punk-ohjelmassaan ainakin meidän Sadisti-kappaletta.

Koulun keskusradioon saatiin ujutettua kakofoniateos Xeno-morfi, joka  sai rehtorin puuttumaan peliin ja sulosoinnut katkesivat kuin seinään. Samoin kävi meidän ainoalla maksullisella liverykäisyllä. Kun musiikillinen tarjonta ei ollutkaan järjestäjän toivomaa kepeää ja kesäistä tanssimusiikkia, keikka keskeytettiin. Asiaa ei auttanut yhtään se, että saatiin paikalle  innokkaita  faneja, joista osa rupesi sammuilemaan lavalle.

Torniossa  esiinnyttiin tietenkin pääasiassa ja etenkin ikimuistoisella Jesperi-Klubilla. Pari kertaa käytiin keikalla myös Oulussa.

2000-luvulle tultaessa muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen yhtye aktivoitui taas Tornion Pikisaaren LöözRokin festivaalikeikalle.

– Samalla kertaa syntyi Ären(Hakomäen) studiossa biisi Mettänpeto ja sen jälkeen ollaan  runnottu kappaleita nauhalle lyhyissä sessioissa,  miksattu  ja  julkaistu  Mikseri.netissä,  sitä mukaa kun niitä syntyi.

Vaikka oikean levyn julkaisu on ollut aina Limatorin haaveena, netin uusia julkaisukanavia on pyritty käyttämään kaikin tavoin hyväksi.

– Pari vuotta sitten heitettiin YouTubeen 10-minuuttinen progeteos A.U.N.E. Sen jälkeen ollaan tehty biiseistämme kotikutoisia musiikkivideoita. Toistaiseksi suosituin on ollut Posion Disko, jolla on jo yli 500 pyöritystä.

Limatorin Keropudas BarbLimator15beque -vinyylillä ovat mukana myös  torniolaiskitaristit Horse Face Dog- ja Lambs-bändeistä tuttu Antti Lindholm ja Wild Thingsin Äre Hakomäki, jonka Wapi-kotistudiossa EP:n biisit on purkitettu.

A-puoli: Löyly: Usoksie / Väärässä  seurassa / Alkomisti/ Reutuaapa

B-puoli: Avanto: Peräpohjola  dream/ Ovi käy/ Kirjanpoltto/ Kuningaskaktus

ENNAKKOTILAUKSET: Moguli@rokurecords.com