Levy: SLIM BUTLER tuo hyviä viboja soulin ja funkin maailmasta
Kalott15Slim6

Bad Intention-kiekon lauluja voi kuulla livenä Rovaniemen Roots`N River Bluesissa 1. lokakuuta, jolloin Slim Butlerin (vas.) vieraana on levyn toinen solisti Andrew Black

SLIM BUTLER: Bad Intention (SlimCuts)LEVYarvio

Slimkansi16Olisi luullut, että  rovaniemeläinen Slim Butler (Jarmo Puhakka) putsasi pöytälaatikkonsa parhaista biiseistä albumilleen Inner Blues,  joka valittiin Suomen   parhaaksi blueslevyksi  vuonna 2012 ja noteerattiin laajalti maailmallakin.

Näin ei kuitenkaan  käynyt, vaan Slim yllättää jälleen ja kysyykin hämmästellen: ”Mistä näitä lauluja tulee, Slim Butler?”

Kisällinäytteen jälkeen Bad Intention lisää pökköä pesään ja  sweet soul music ja kipakka funk menee vastustamattomasti luihin ja ytimiin.

Samalla kun mustaa rytmimusiikkia katsotaan uudesta vinkkelistä, Bad Intention kouraisee myös tunnetasolla syvemmältä kuin edeltäjänsä ja loistavia,  sopivan erilaisia Slimin biiseihin ovat jenkkivalinnat Andrew Black ja Tad Robinson.

Bad Intention-albumin aloitus on  Tadin esittämä soulblues All about you. Hänen äänessä on vanhan ajan hunajaa  ja viiltävää melankoliaa kuten Bobby Blue Blandillä tai O.V. Wrightilla. Kyse ei ole mistään muovisesta nykyajan vellihoususoulista, vaan perinteisestä, verta ja lihaa sisältävästä, tulkinnasta, josta  tunne välittyy. Tad ei ole ainakaan vielä suuri nimi laulajana, vaikka pitäisi ja vaikka levyttääkin samalle  Severn recordsille kuin Fabulous Thunderbirds. Häntä kuullaan levyllä myös kevyin lattarikeinahduksin sävytetyssä Monkey moonissa, discosoulissa It ain`t me  ja jatsahtavassa Lady in bluessa, johon Harri Taittosen soittamat koskettimet (Hammond B3 & Fender Rhodes-piano) tuovat mukavan Van Morrison-moodin.

TadRobinson1

Tad Robinson

Toisen vierailijan, Andrew Blackin ensimmäinen ärjähdys levyllä on Mean trouble. Kipinämikkona häärii Slim, joka rokkaa ja rollaa ja hakee potkua kitarointiinsa Mick Green-Wilko Johnson-osastolta, mutta Andrewn laulu on jostain muualta. Se on kuin iso nyrkki, josta mieleen tulee lähinnä Walesin tiikeri Tom Jones.

Tiukkaa asiaa Blackillä on lisäksi albumin funk-biiseissä, joissa  kylmiä väreitä selkäpiihin nostattaa myös Slimcuts Horns, jota johtaa pitkänlinjan bigband-muusikko Tapio Maunuvaara. Junk in the trunk on silkkaa ompelukonefunkkia Metersin malliin ja raskaampi Cryin`shame tuuttaa isosti kuin Tower of Power.

Itse mestari Slim Butler  pääsee valloilleen 50`s -henkisessä instrumentaalissa Jumpin` Santassa ja hyrskyn myrskyn pannaan nimibiisissä Bad Intention, jossa myrkynkeittäjäapuna on kitaristi Harri Raudaskoski. Hendrix, James Blood Ulmer, Living Colour. Nimet pyörivät räiskyvänä filminauhana. Hiton hyvä biisi, Slimin laulua myöten.

Paljon jää sanomatta, mutta kuunnelkaa itse. Bad Intention on maailmanluokan roots-levy!