Levy: Blues-ROBBAN HAGNÄS näyttää monipuolisuutensa

LEVYarvio

robban2ROBBAN HAGNÄS Broken Hearted Again (Ramasound)

 Bluesistahan Robban Hagnäs tunnetaan, Wentus Blues Bandin nokkamiehenä ja bluestähtien maahantuojana, mutta tämä on toista maata.

Turhaan basistit tahtovat  jäädä pimentoon. En tiennyt, että Robban on näin monipuolinen biisintekijä ja hyvä laulaja.

Ai että on rento meininki. Soulia, funkia, countrya, rockia ja hienoja balladeja. Täyttä tavaraa alusta loppuun, lauluja rakkaudesta; tuhdisti torvitetusta How will I survive without you-palasta Feel much better-balladiin, joka koukuttaa ja jää mukavasti päähän soimaan viimeisenä raitana.

Ei tarvi matkustaa rapakon taakse, että tällaista jälkeä syntyy ja haalia levylle maailmantähtiä. Riittää Pohjanmaa ja oikeat muusikot.  Robban osaa piiskata soittajiaan sooloihin, fiilistellä heidän kanssaan ja säilyttää homma elävänä, ilman liiallista hiomista.

Erikoisvieraina Broken Hearted Again-levyllä ovat Robbanin yllätyskortti tyylitaitoinen ruotsalaiskitaristi Bengan Blomgren, joka parhaiten muistetaan Totta`s Blues Bandistä ja tietenkin Louise Hoffsten, jonka kanssa hän tekee vahvan coverin Bob Dylanin klassikosta Tomorrow is a long time.

Robban on valinnut Dylanin lisäksi isot biisit myös Salomon Burkelta ja Guy Clarkelta. You`re the kind of trouble ja Desperados waiting for a train. Molemmat onnistuvat.

Robban on kertonut, että Burken biisi tuli erityisen tutuksi, kun hän kiersi Suomea Holmes Brothersin kanssa. Paljon tunnetumman Desperados-balladin hän on omistanut taas, lapsuutensa sankarille, merimies Rafaelille. Karun kaunis laulutulkinta, Benganin slide ja Pekka Gröhnin koskettimet, jotka kautta levyn ovat mannaa korville. En tiedä miksi, mutta tällä levyllä hänen soitostaan mieleen  nousee Leon Russell.