Levillä kuvattu JOULUKALENTERI alkaa 1.12… (plus muutama joulupoiminta)
Joulukalenteri2

Pakko katsoa: Vesa Vierikko ja Pirkka-Pekka Petelius (kuva:Yle)

Verrattoman Tonttu Toljanderin aika on ohi. Huomenna 1.12. klo 7.50  Yle TV2:ssa alkaa jouluseikkailu Porokuiskaajan arvoitus, joka on kuvattu alkuvuodesta Levin maisemissa.

Pääosia näyttelevät  tuntemattomat Kreeta Salminen ja Ville Majamaa, mutta Porokuiskaajan arvoitusta tähdittävät myös näyttelijälegendat Pirkka-Pekka Petelius, Vesa-Matti Loiri ja Vesa Vierikko, jotka ovat näytelleet vain kerran ennen yhdessä yli 30 vuotta sitten.

Poronkuiskaajan arvoitus kertoo tyttötonttu Pirpanasta, joka lähtee Korvatunturilta selvittämään kadulta löytyneen koiran tapausta ja tutustuu samalla Väinöön, hyväsydämiseen joulukoristeiden tekijään. Korvatunturin arvaamaton Ylitonttu sekä hömelö keksijätonttu Sherlokkinen aiheuttavat sankareille omanlaistaan päänvaivaa. Alussa pieniltä tuntuvat ongelmat paisuvat lopulta uhkaamaan koko joulun toteutumista.

Sarjan on käsikirjoittanut lastenkirjailija ja käsikirjoittaja Timo Parvela. Joulukalenteria esitetään television puolella arkisin kello 7.50, 17.00 ja 19.20 sekä viikonloppuisin kello 8.50 ja 18.50. Joulukalenteria voi katsoa myös netissä Yle Areenassa.

jarisillanpaa2Laulaja Jari Sillanpään suuri haave isosta elokuvaroolista ei ole vielä toteutunut.  Joka tapauksessa Uuden päivän jouluspesiaalissa  YleTV2:ssa 23. 12. Jari ottaa ensimmäisen askeleensa fiktiivisessä TV-roolissa Haltijana. Näyttelemisen lisäksi Jari nähdään  tutummassa toimessa, laulamassa. Joulufantasiassa etsitään lähimmäisenrakkautta ja aitoa joulumieltä ja sitä varten on sävelletty ja äänitetty kuusi uutta kappaletta, joiden sävellyksestä, sanoituksesta ja tuotannosta vastaa Hanna-Riikka Siitonen.

KimmoPohjonenKokeellisluontoisesta tyylistään ja värikkäästä ilmaisutavastaan tunnettu haitarin Jimi Hendrixin Kimmo Pohjosen 50-vuotisjuhlaspecialissa Yle Teemalla 25.12. mukana ovat muun muassa balettitanssija Minna Tervamäki, tanssija Reijo Kela, artisti Ismo Alanko, Rämsöön moottorimiehet, painijat sekä omat tyttäret ja isä.

veskuxRakastettu Vesa-Matti Loiri esiintyi kesällä Ruisrockin Rantalavalla ison yhtyeensä ja kunnioittavan yleisön edessä tulkitsemassa suomalaisille tärkeitä lauluja elämänsä varrelta. Tunteellinen ja musiikillisesti monipuolinen festarikeikka oli yksi viime kesän Ruisrockin puheenaiheita. Yle Live: Vesa-Matti Loiri –ohjelmassa YleTV1:ssä 26.12. kohtaamme hyväntuulisen Veskun paitsi lavalla myös haastattelussa.