Lars Ante Kuhmuselta toinen albumi

 Kiirunalaiselta poromieheltä Lars Ante Kuhmuselta on ilmestynyt uusi levy Somás Muittut.

Miehen ensimmäinen albumi  Birrasis sai ilmestyessään vuonna 2005 erinomaiset arvostelut ja levy palkittiin norjalaisella Folkelarm prisen- kansanmusiikkipalkinnolla.

Tuoreen Somás Muittut- levyn musiikki on rouheaa ja melodioiltaan tarttuvaa. Lars Ante sekoittaa rockia ja saamelaista perinnettä  ja vaihtaa kieltäkin välillä sujuvasti äidinkielestään saamesta englanniksi.

Musiikki on saanut vaikutteita selvästi 1960- ja 1970-luvuilta ja sovitukset hänen kappaleisiinsa on tehnyt tunnettu tuottaja Tobias Fröberg. Sanoituksissa hänen sanomansa liikkuu voimakkaan poliittisista kannanotoista herkän runollisiin tunnelmiin.

No Ale- nimisellä raidalla hän tarjoaa esimakua yhteistyöstä ruotsalaisen Johnossi-yhtyeen kanssa, joten Kuhmunen on tiukasti ajassa kiinni.

Nuoresta iästään huolimatta Lars Antella on jo pitkä muusikkoura takanaan. Hän katsoo sen alkaneen jo viiden vuoden ikäisenä, kun hän  piti joikuesityksiä perheelle ja ystäville. Julkisesti hän musisoi ensimmäistä kertaa 12-vuotiaana, ja sen jälkeen hän on esiintynyt lukemattomia kertoja sekä kotimaassaan että ulkomailla.

Lars Ante Kuhmunen, kitara/ joiku/ laulu Tobias Fröberg, kitara/ lyömäsoittimet/ basso/ koskettimet  Peter Morén, kitara/ basso Per Nordmark, rummut